Spillpris2 Spillpris2 Spillpris2 Spillpris2 Spillpris2

Spillprisen, START NGA, GameExpo og UP3

Spill er både kultur, næring, eksportindustri og leverandør av verdensledende kompetanse på innovasjon og teknologi. Spill er det kulturuttrykket som i dag opplever størst kommersiell vekst, og er også en av Norges største kultureksportnæringer.

Program

Fredag 8. mars

Olavshallen


14.00-18.00: GameExpo i Olavshallen Foaje

I forbindelsen med at hele Norges spillindustri samles i Trondheim, inviteres alle på GameExpo, hvor talentfulle studenter fra hele landet presenterer spillene de har skapt. Dette arrangementet gir deg muligheten til å utforske noen av de mest imponerende spillene laget av studenter. Enten du er interessert i dataspill, VR, mobilspill eller brettspill, er dette en unik mulighet for å oppleve den spennende verdenen av spillutvikling!
Arrangementet er åpent for alle og gratis.

15.00-16.00: «Spillbransjen behøver flere hotte menn» i Olavshallen Foaje
I anledning Kvinnedagen inviterer UP3-programmet på Norsk filminstitutt til et innblikk i hvordan det står til med likestilling i spillbransjen, i samarbeid med Virke Produsentforeningen og Women in Games Norway. UP3-deltaker Oda Sandaker, Red Rover Interactive, står for dagens appell om representasjon og nakenhet i spill. UP3-programmet består av åtte kvinnelige spillutviklere som er spydspiss i NFIs talentsatsing for å styrke kvinneandelen i norsk spillbransje. Programmet er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt, Talent Norge og Norsk Tipping. Servering.
Arrangementet er åpent for alle og gratis.

18.00-22.00: Utdeling av Spillprisen og START NGA i Olavshallen Lille sal
Spillprisen er den årlige prisutdelingen for norsk dataspillbransje, og arrangeres av Virke Produsentforeningen i samarbeid med Norsk filminstitutt. Nå flytter den nasjonale spillprisutdelingen til Trondheim, slår seg sammen med studentprisutdelingen START NGA ved NTNU, og arrangeres i samarbeid med Kosmorama under festivaluka i mars 2024.

Prisutdelingen samler både den etablerte og den kommende norske spillbransjen, profilerer norske spill og kårer de beste spillutgivelsene fra det siste året.

Nominerte til Spillprisen, billettsalg og mer info om prisutdelingen blir lagt ut her.

Servering i Olavshallen vil være åpen til kl. 22:00 etterfølgende arrangement blir på Work-Work fra kl. 22:00.

Arrangementet krever forhåndskjøpt billett. Usolgte billetter selges i døra.

Les mer
Tilbake til bransjedager