Liggede generell Liggede generell Liggede generell Liggede generell Liggede generell

Seminar og Samtaler

Adressa-samtalen på Kosmorama: Ibelin

Ibelin alene

Tirsdag 5. mars 18:00
Prinsen 6


Dokumentarfilmen Ibelin har rørt seerne og allerede sanket en rekke priser. Regissør Benjamin Ree har i flere år jobbet med dokumentaren om Mats Steen, World of Warcraft-spilleren som ble født med en muskelsykdom, og som døde bare 25 år gammel. «Historien om gameren som foreldrene trodde døde ensom, men som fant sin flokk i dataspill, er et av flere eksempel på norsk dokumentar i verdensklasse for tida», skrev Adresseavisens filmanmelder Terje Eidsvåg. Benjamin Ree besøker Kosmorama i anledning førpremieren av Ibelin. Hvordan jobbet han med filmen? Hva gjorde inntrykk på ham? Og hva lærte han av å lage filmen om Mats og hans verden på nettet?

I samtalen deltar også Beate Wold Hygen fra NTNU Samfunnsforskning. Hun har i en årrekke forsket på barn, unge og gaming. Fra å bli nærmest uglesett på foreldremøter, ble hun over natta møtt med større interesse når hun snakket om dataspill - etter at historien om Mats ble kjent. Samtalen ledes av Adresseavisens Anne Dorte Lunås.

Kjøp billetter

Adressa-samtalen på Kosmorama: Anders Hammer

The Takeover 1

Bilde: The Takeover

Torsdag 7. mars 17:00
Prinsen 5

Journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper Anders Hammer kommer til Kosmorama med to av sine filmer: Do Not Split (2020) og The Takeover (2023).

Adresseavisens Anne Dorte Lunås intervjuer Anders Hammer etter visning av filmene. Han var der da Taliban tok kontroll over Afghanistan. Han dokumenterte Hong Kong-demonstrantenes protester mot Kina. Nå reiser han inn og ut av Ukraina. Anders Hammer har i en årrekke bodd og reist i krigs- og konfliktområder. Etter å ha jobbet med Afghanistan i over 15 år, hva tenker han om situasjonen i dag? Hvordan jobber han? Og hva ønsker han å oppnå med dokumentarene sine?

Do Not Split ble nominert til Oscar for beste kortdokumentar og gir et ultranært bilde av demonstrasjonene som brøt ut i Hong Kong i 2019. Gjennom ett år følger filmen de pro-demokratiske demonstrantene. De blir møtt av et voldelig politi når de kjemper mot innføringen av lover som støttes av myndighetene i Beijing og som truer friheten til innbyggerne i Hong Kong.

Anders Hammers nyeste film The Takeover, som ble spilt inn i 2021 og 2022, dokumenterer Afghanistans dramatiske endring da Taliban igjen tok kontroll over landet etter USAs tilbaketrekning. Dette får voldsomme konsekvenser for kvinners rettigheter og hverdagslivet ellers, og filmen kommer tett på både aktivistene og Taliban-regimet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Kosmorama og Adresseavisen.

buy tickets

Innspillsseminar med Trondheim Kommune og Trøndelag Fylkeskommune

Torsdag 7. Mars 10:00
Fylkestingssal A, Erling Skakkes gate 14, 5 etg.

Ønsker du å påvirke framtidas strategi for det audiovisuelle feltet i Trøndelag? I forbindelse med rullering av Regional strategi for film og audiovisuelle uttrykk inviterer Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune til innspillsseminar for aktører i den audiovisuelle bransjen. Virkemiddelapparatet og andre aktuelle aktører er også velkomne til å delta.

Innspillsseminaret ledes av direktør for kultur og folkehelse i Trøndelag fylkeskommune, Anne Marit Mevassvik. Tre bransjeaktører innleder til diskusjon. Det vil bli enkel servering.

Samarbeidpartnere: Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune

Meld deg på