Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1577 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1577 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1577 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1577 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1577

Frivillig

Kosmocrew

Som frivillig under Kosmorama får du spennende filmopplevelser, gode erfaringer og nye venner. Søk her: https://ark.pm/d36368

Hva er Kosmocrew?
Kosmocrew er vår gjeng med frivillige festivalmedarbeidere. Som medlem av Kosmocrew får du et festivalpass som gir deg tilgang til å se så mye film du vil under festivalen. Du er også invitert til en førpremiere kun for frivillige og selvsagt møter du nye venner på Kosmocrew Lounge under festivalen! Vi søker deg som ønsker å bidra til at Kosmorama filmfestival blir fantastisk.

Hva forventer vi av deg?
Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og gjør arbeidsoppgavene dine med godt humør og engasjement. Minimum arbeidsinnsats er tre vakter, men noen av arbeidsområdene vil kreve litt mer.

Søknader
Søknadsskjema har frist 15. februar og finnes her.

Ved spørsmål eller kommentarer, send mail til admin@kosmorama.no

Frivillige hakonkarlsen

Betingelser

Som frivillig i Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival har man følgende krav og rettigheter:

Arbeidsmengde
Minimum arbeidsmengde er tre vakter, dette tilsvarer ca. 21 timer. Noen arbeidsområder krever mer enn tre vakter, dette skal være opplyst i beskrivelsene. Oppgavene i alle arbeidsområdene skal utføres under festivalen, med unntak av distribusjon, der oppgavene skal utføres både før og under.

Ansvarsområde
Frivillige engasjeres på frivillig basis til å utføre arbeid i samsvar med arbeidsoppgaver og tidspunkt som avtalt med Kosmorama. Frivillige forplikter å møte til avtalt tid og være tilgjengelige i avtalte tidsrom. Kosmorama vil etterstrebe å ha timelister og konkrete arbeidsoppgaver ferdige i god tid før festivalen, men noen endringer kan forekomme.

Godtgjørelse
Frivillige får festivalpass som gir tilgang til samtlige filmvisninger, t-skjorte og avslutningsfest. Dersom festivalpasset på noen måte misbrukes, frivillige ikke møter opp til avtalt tid eller ikke utfører arbeidet etter avtale, vil pass og t-skjorte bli fakturert.

Uniformering
T-skjorten som utleveres er å anse som arbeidsuniform før og under festivalperioden. Det vil si at den kun skal brukes når man er på vakt, og ikke på fritiden. Etter endt festivalperiode er t-skjorten den frivilliges eiendom og kan brukes til det man måtte ønske.

Taushets- og konfidensialitetsplikt
Frivillige har plikt til å bevare full taushet om alle drifts- og forretningsforhold hen får kjennskap til, det være seg i selve arbeidstiden, som i fritiden. Det samme gjelder kunnskap om kunders drifts- og forretningsforhold. Frivillige skal heller ikke uttale seg til media før og under festivalen med mindre dette er spesifikt avtalt med festivalens presseansvarlig. Denne taushetsplikten gjelder også etter at arbeidsforholdet er avsluttet.

Tilgjengelighet
Alle skal ha muligheten til å være frivillig på Kosmorama. Har du behov for tilretteleggelse ønsker vi at du tar direkte kontakt med oss slik at vi kan gi deg en fantastisk frivilligopplevelse. Send mail til admin@kosmorama.no eller ring +47 452 24 552.

Arbeidsområder

Kinovert
Kinoverten sin oppgave er å være et vennlig ansikt utad for Kosmorama. En av hovedoppgavene vil være å ta ansvar i kinosalene. Det krever litt ekstra mot å være kinovert, enten det er å presentere en film for publikum eller være råkjapp på klargjøring av saler til neste visning. Du blir synlig på festivalen og må derfor være villig til å svare på spørsmål, motivere andre frivillige til å stå på og holde et øye med alt som foregår slik at det blir en trivelig og ren festival for absolutt alle. Det beste med å være kinovert er at du får se filmene sammen med publikum!

Info og akkreditering
Under Kosmorama er det info- og akkreditering som bemanner festivalens infoskranke og informerer vårt publikum om filmer, billetter og saler. Infoskranken skal også ta godt imot alle frivillige og akkrediterte til festivalen. Du må være forberedt på at det blir høyt tempo til tider. Det er veldig flott hvis du allerede kjenner til våre systemer, men det er ikke et krav. Dette passer for deg som er utadvendt, serviceinnstilt, hjelpsom og ønsker å bli godt kjent med Kosmorama.

Jubileumsvert
Kosmorama feirer sin 20. utgave i 2024. I den anledning skal vi arrangere selskap og opplevelser for å feire. Ta på deg finstasen og vær med på å lage en fantastisk opplevelse for gjestene våres!

Dekor
Elsker du å lage DIY prosjekter? Eller syns du det er gøy å plukke ut gjenbruksmøbler? Kosmorama lager sin helt egen kafe i foajeen på Prinsen Kino hvert år. Dekorgjengen samles før festival for å planlegge utseende på kafeen, plukke opp gjenbruksmøbler og skape kreative verk for festivalen!

Fotograf
Som Kosmocrew-fotograf kan du blant annet være med å ta gode bilder/videoer på kinosenteret, fester og andre spennende Kosmorama-opplevelser. Kosmorama er mer enn film, og vi vil forevige de mange festivaløyeblikkene og opplevelsene som finner sted i uke 10. Det eneste vi krever er eget utstyr og pågangsmot!

Distribusjon
Vil du være med å gjøre Kosmorama mer synlig i Trondheim? I distribusjon har du som oppgave å synliggjøre festivalen ved å henge opp plakater og distribuere program. Dette passer bra for de som ønsker å få sett mye film under Kosmorama og ha vaktene før festivalen!

Solskinn
I solskinnsgruppa skal du gjøre frivilligopplevelsen bedre! Du holder til på frivilligområdet (Kosmocrew Lounge) hvor du har ansvaret for å ta imot de frivillige, holde det ryddig og skape et godt miljø for alle som ønsker å oppholde seg på frivilligområdet.

Transport
Er du glad i å kjøre? I transport får du kjøre en av Kosmoramas festivalbiler for å hente utstyr og gjester! Det er en fordel om du kjenner til Trondheims gater.

Utekino-frivillig
Kosmorama er kjent for sine spennende utekinoer som dukker opp forskjellige steder i byen! Bli med på moroa ved å delta som utekino-frivillig hvor man hjelper til med opprigg, nedrigg, innslipp og utdeling av popcorn og andre godsaker til publikum.

Kafevert
På Prinsen kino blir det skapt en helt unik kafe i løpet av festivaluka. Den driftes av noen av byens beste og de trenger hjelp til å drifte kafeen. Har du erfaring fra kafe, bar, restaurant eller service-yrker så er dette noe for deg! Det blir veldig hyggelig å kunne servere i festivalens midtpunkt.

Gjestevert
Gjesteverter får ansvar for én eller flere av følgende, avhengig av oppsatt timeplan per vert: Som gjestevert kan du få ansvaret for én gjest som du skal følge under gjestens opphold eller ansvaret for en gruppe (nominerte til Kanonprisen, juryer, pitchedeltakere) som skal følges fra A til B. Du kan få i oppgave å være tilgjengelig under arrangement eller du kan få ansvaret for én sponsor som skal følges opp i henhold til avtale (møtes på stedet og følges opp på arrangement i tillegg til noe oppfølging i forkant). Dersom vi ser at det er behov for det, kan to gjesteverter samarbeide om en gruppe. Gjestevert er et av arbeidsområdene som gjerne kan kreve mer tid enn 3 vakter.