Festivalfilmene deles inn i ulike programserier. De fleste programseriene er faste hvert år. Her er en kort introduksjon av disse:

New Directors Award

Dette er Kosmoramas konkurranseprogram. Filmene i denne programserien er laget av nye regissører i den globale filmverdenen. Dette er nye stemmer som vi har tro på skal markere seg sterkt i årene som kommer. Et kriterium er at de ikke skal ha regissert mer enn tre helaftens fiksjonsfilmer. Filmene velges av Kosmoramas eget programråd. En profesjonell jury kårer vinneren av New Directors Award blant disse. I tillegg kårer publikum sin favoritt blant konkurransefilmene.

Luzzu1

Fra filmen Luzzu.

Mennesker imellom

I denne programserien finner du filmer om det varme og såre, fellesskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter med mennesker.

Gaza mon

Fra filmen Gaza Mon Amour.

Samfunn

Fortellinger som synliggjør enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet. Dette er filmer som belyser, kommenterer eller kritiserer verden vi lever i.

Dear Comrades Background

Fra filmen Dear Comrades.

Dokumentar

Rapporter fra den uoverskuelige virkeligheten. Her finnes dokumentarer som gir et innblikk i et bredt spekter av temaer, som eksempel krigssoner, familierelasjoner og aktivisme.

Carnival Pilgrims Landscape

Fra filmen Carnival Pilgrims.

Skråblikk

Filmer med elementer av det magiske, surrealistiske eller absurde. Her kan du finne mørke komedier, mockumentaries og filmer med mye særpreg. Kort sagt presenterer de et skråblikk på tingenes tilstand.

Graded Keystill THEDEATH PIC

Fra filmen The Death of Cinema and My Father Too.

Ramaskrik

Skrekkfilmprogrammet som gir deg frysninger nedover ryggen og tar deg til de skrekkeligste avkrokene av verden. Ramaskrik er skrekkfilm i ulike varienter plukket ut av programrådet til Ramaskrik filmfestival i Oppdal.

Blood Conscious 1

Fra filmen Blood Conscious.

Musikkfilm

I samarbeid med Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk viser Kosmorama dokumentarer om musikere og band som har satt preg på våre liv.

Da Kosmorama arrangerte første filmfestival i 2005 ble publikum invitert til både konsert og stumfilmkonsert. Musikk har alltid preget programmet til Kosmorama og i 2007 dukket begrepet musikkfilm opp for første gang - her ble det presentert fem musikkdokumentarer. I 2020 ble programserien revitalisert og fire musikkdokumentarer ble vist i samarbeid med Rockheim.

Rockfield2

Fra filmen Rockfield: The Studio on the Farm.

Kulinarisk kino

Kulinarisk kino er en programserie på Kosmorama som setter fokus på matopplevelsen i og rundt film.

Kosmorama er kjent for film og fest, og hva er vel en fest uten god mat og drikke? I 2013 dukket begrepet “Kulinarisk kino” opp for første gang i Kosmorama sin programkatalog. Dette året kunne man blant annet få med seg filmen Haute Cuisine og en femretters på Restaurant Nidelven eller en visning av Trattoria etterfulgt av kokkekurs. Kulinarisk kino har siden den gang vært et fast innslag i Kosmorama sitt program og fortsetter den dag i dag å overraske publikum med spennende kulinariske opplevelser.

F 1 the club of angels a0293822dd

Fra filmen The Club of Angels.