Liggede generell utenlogoer Liggede generell utenlogoer Liggede generell utenlogoer Liggede generell utenlogoer Liggede generell utenlogoer

Bransje

Kosmorama og bransjedagene er over for 2024.
Under finner du programmet for 2024-festivalen.
Datoer og informasjon om bransjedagene 2025 kommer.

Bransjedagene på Kosmorama er vår viktigste møteplass for alle som ønsker å bli bedre kjent med norsk og trøndersk filmbransje. Her møtes filmskapere, publikum, presse, politikere, studenter og næringsliv til dypdykk i film- og spillbransjen. Bransjedagene inneholder spesifikke arrangementer hver dag gjennom uka.

Du må ikke ha bransjeakkreditering for å komme inn på Kosmoramas bransjearrangementer. Men kjøper du bransjeakkrediterng vil du få en promokode som kan brukes for å hente ut gratis inngang på arrangementene under Kosmoramas bransjedager. Inkludert i akkrediteringen er også inngang på alle ordinære visninger på Kosmorama (billetter til filmvisningene må hentes ut i forkant av visningsstart).

Bransjedager på Kosmorama

Kjøp Bransjeakkreditering

Bransjedagene ved Kosmorama arrangeres i samarbeid med; Midtnorsk filmsenter, Filminvest, Næringsforeningen i Trondheim, Sparebank 1 SMN, Øra Studio, Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune, Adresseavisen, Fritt Ord, Virke produsentforeningen, StartNTNU NGA, Work Work og Nord Universitet.

Bransjeakkreditering i 2024 kostet 910kr, akkreditering inkluderer inngang på alle ordinære visninger på festivalen og inngang på arrangementene under bransjedager. Ved kjøp av bransjeakkreditering vil du få en epost som gir en promokode som kan brukes for å hente ut gratis billetter til bransje-arrangementene. Har du ikke fått denne eposten ta kontakt med oss på admin@kosmorama.no.

MERK: For å kjøpe bransjeakkreditering må du ha en profesjonell tilknytning til filmbransjen på et regionalt, nasjonalt eller globalt nivå.

Mesterklasse: Filmmusikk-komposisjon med Raymond Enoksen

NY9 16 grafikk

Mandag 4. mars kl 13.00-15.00
Øra Studio


Raymond Enoksen er en av de mest suksessfulle og nyskapende filmmusikk-komponistene vi har i Norge i dag. Han har en rekke film- og tv-produksjoner bak seg de siste årene, og er kjent for sin brede kompositoriske palett i dette arbeidet. Han er for øyeblikket høyaktuell som komponist i storfilmen Hammarskjöld, som har norgespremiere og er åpningsfilm under Kosmorama samme dag.

Mesterklassen er et samarbeid mellom Norsk Filmmusikk, Midtnorsk Filmsenter,
Kosmorama, Tempo, Øra Studio.

Foto: Kristoffer Skogheim

Les mer

Filmtreff

Filmtreff foto Emilie Wulff Skårild

5.-6. mars
Prinsen Kinosenter


I år har vi gleden av å ønske velkommen til Filmtreff under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival i samarbeid med Film & Kino og Filmdistributørene.

Filmtreffet vil finne sted på Prinsen Kinosenter tirsdag 5. og onsdag 6. mars.

Mer informasjon om filmtreffet

Adressa-samtalen på Kosmorama: Ibelin

16 9 arrangementsheader

Tirsdag 5. Mars kl. 18:00
Prinsen 6

Kosmorama viser en førpremiere på dokumentarfilmen Ibelin tirsdag 5. mars, og til visningen kommer regissør Benjamin Ree og forsker Beate Wold Hygen som skal ha en samtale ledet av Adresseavisens Anne Dorte Lunås.

Les mer
Liggede generell med logoer

PITCH & TECH-DAG

Onsdag 6. Mars
Sparebank 1 SMN, Søndre gt. 4


Sju nye film- og spillprosjekt vil pitches i løpet av dagen. I tillegg presenteres og debatteres hvordan kunstig intelligens snur opp ned på hva som er mulig i audiovisuell produksjon. Hvordan kan den brukes som kreativt kunstnerisk verktøy for å lage nye univers og fortellinger? Hvilke utfordringer byr den på for menneskelig autonomi og kreativitet, og på hvilke måter kan mennesker ta ansvar for at den blir brukt på forsvarlig vis?

Arrangementet er et samarbeid mellom Kosmorama, Midtnorsk filmsenter, Filminvest, Næringsforeningen i Trondheim, Sparebank 1 SMN, Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune.

Se program og les mer

Innspillsseminar

Torsdag 7. Mars 10:00
Fylkestingssal A, Erling Skakkes gate 14, 5 etg.

Ønsker du å påvirke framtidas strategi for det audiovisuelle feltet i Trøndelag? I forbindelse med rullering av Regional strategi for film og audiovisuelle uttrykk inviterer Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune til innspillsseminar for aktører i den audiovisuelle bransjen. Virkemiddelapparatet og andre aktuelle aktører er også velkomne til å delta.

Innspillsseminaret ledes av direktør for kultur og folkehelse i Trøndelag fylkeskommune, Anne Marit Mevassvik. Tre bransjeaktører innleder til diskusjon. Det vil bli enkel servering.

Samarbeidpartnere: Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune

Les mer

Workshop med Jannicke Mikkelsen FNF

Torsdag 7. mars kl. 13:00-16:00
Planetariet på Vitensenteret


Det inviteres til en eksklusiv workshop med Jannicke Mikkelsen FNF, torsdag 7.
mars kl. 13.00-16.00 i Planetariet på Vitensenteret.
Jannicke Mikkelsen er en av Norges fremste filmfotografer og en internasjonal pionér
innen virtuell produksjon. Hun har blant annet samarbeidet med David Attenborough
med de aller første 360-grader undervanns-dokumentarer, og regissert 360 grader
live musikkvideo i 3D for det legendariske bandet QUEEN. Mikkelsen innehar også
Guinness verdensrekord for den raskeste jordomflygningen via Nord- og Sørpolen,
en ferd som ble direktesendt til 55 millioner seere fra 43 000 fot.

Les mer

Adressa-samtalen på Kosmorama: Anders Hammer

9 16 arrangementsbilde

Torsdag 7. mars 17:00
Prinsen 5

Journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper Anders Hammer kommer til Kosmorama med to av sine filmer: Do Not Split (2020) og The Takeover (2023). Adresseavisens Anne Dorte Lunås intervjuer Anders Hammer etter visning av filmene.

Billetter til arrangementet er tilgjengelig fra 16. februar

Arrangementet er et samarbeid mellom Adresseavisen og Kosmorama.

Les mer

Edith Carlmar Symposium

Edith carlmar symposium

Fredag 8. mars
Cinemateket

Edith Carlmar er historisk en av de sterkeste kvinnestemmene vi har i norsk film. Kosmorama feirer kvinnedagen med et eget symposium i hennes navn! Edith Carlmar-prisen blir under festivalen delt ut til profesjonelle kvinnelige filmskapere i Norge som har vist integritet, uredd evne til nytenkning og vilje til å bryte grenser. I år er vinneren av Edith Carlmar-prisen Ingvil Giske. Vi har invitert tidligere vinnere og Carlmar-eksperter for å dele tanker om kvinners filmarbeid i dag, med Carlmars pionér-virksomhet som bakteppe.

Arrangementet er et samarbeid mellom Kosmorama og Midtnorsk filmsenter.

Se program

Spillprisen, START NGA, GameExpo and UP3

Spillpris2

Fredag 8. Mars
Olavshallen

Spill er både kultur, næring, eksportindustri og leverandør av verdensledende kompetanse på innovasjon og teknologi. Spill er det kulturuttrykket som i dag opplever størst kommersiell vekst, og er også en av Norges største kultureksportnæringer.
I Olavshallen 8. mars kan du oppleve GameExpo i Olavshallen Foaje, appellen «Spillbransjen behøver flere hotte menn» i Olavshallen Foaje og Utdeling av Spillprisen og START NGA i Olavshallen Lille sal.

Arrangementet er et samarbeid mellom: Virke produsentforeningen, START NGA, Universitetet Nord, Work-Work og Midtnorsk filmsenter.

Les mer

Filmpåmelding

Kosmorama har ikke åpen filmpåmelding. Ta kontakt med mads@kosmorama.no ved henvendelser.

Kjøp Bransjeakkreditering