Ben Hur2 Ben Hur2 Ben Hur2 Ben Hur2 Ben Hur2 Ben Hur2

Oscarfest på Cinemateket

Veiviseren1
DSC01114 0008 DSC01465

Med årets Oscar-fokus falt også valget på en av de mestvinnende filmene i Oscars historie: Ben-Hur fra 1959, et filmepos på nærmere fire timer.

- Det blir en storslått filmopplevelse når Ben-Hur skal kappri over lerretet på Cinemateket, forteller han entusiastisk.

En annen film fra Hollywoods gullalder på 50-tallet er 70 års jubilanten Roman Holiday (1953), en fest av en romantisk komedie med ikoniske Audrey Hepburn og Gregory Peck i hovedrollene. Hepburn vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

I tillegg får vi oppleve to andre prisvinnende jubilanter på Cinemateket. Det er 50 års jubileum for The Sting fra 1973 med radarparet Paul Newman og Robert Redford i hovedrollene. New Zealandske Jane Campions The Piano (1993) fyller 30 år, et historisk drama som vant tre Oscar. Campion vant prisen for beste originalmanus. Sæther tilføyer at Jane Campion også vant Oscar for beste regi med Power of the Dog (2022), så visningene av The Piano er like mye en hyllest til Campions karriere.

The Piano1

The Piano

Holly Hunter og Anna Paquin i rollene som Ada og Flora McGrath

Som om ikke dette var nok: idet lysene slukkes i kinosalene for Kosmorama 2023 sent søndag kveld 12. mars, starter årets Oscar Awards. Så festen fortsetter hele helgen.

Svein Inge Sæther kan også avsløre Trondheims kanskje best bevarte hemmelighet. I Olavstorget, midt inne i Olavshallen, finnes flere restauranter med mat fra forskjellige verdenshjørner. - Dette er på mange måter Olavhallens nye hjerte. Her møtes folk før og etter forestilling for å nyte god mat og drikke. Dette blir en flott hang-out for Kosmorama-gjestene også, avslutter Sæther.

Da gjenstår det bare å så si velkommen til Oscarfest som også inkluderer noen av årets nominerte. Mer om Oscarfilmene og billetter til forestillingene her:

News