The Sting1 The Sting1 The Sting1 The Sting1

THE STING

  • 129 min
  • USA
  • Oscar
  • 2 Visninger
The Sting2
The Sting1
The Sting2
The Sting3

Denne underholdende godbiten av en film leker med publikum, som blir like mye et offer for filmens titulære stikk som filmens skurk. Etter at Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) ble en kjempehit, trommet regissør George Roy Hill på ny sammen hovedrolleinnehaverne Paul Newman og Robert Redford for å gjenta suksessen. Resultatet ble en av 70-tallets mest underholdene filmer. Filmen ble et velkomment pusterom i et kynisk amerikansk kinolandskap preget av Watergate-skandalen.

Les mer

Historien er både enkel og komplisert på én gang. Redford spiller en ung svindler som ankommer storbyen Chicago på 30-tallet. Han ønsker å hevne drapet på sin mentor og søker derfor hjelp hos Newman, en veteran i underverdenen. Sammen legger de en plan for å få tatt den lokale mafiabossen spilt av Robert Shaw.

Så langt virker jo dette enkelt og greit, men det er her det hele blir komplisert. Det er så mange tilfeller av hvem-lurer-hvem og falske spor at det er helt umulig å henge med. Publikum blir “svindlet” like mye som filmens offer, men filmen er så godhjertet, sjarmerende og leken at man ikke kan unngå å storkose seg med å bli lurt. Dette er rett og slett filmatisk gull! Det syntes også akademiet som belønnet The Sting med ikke mindre enn sju Oscar-priser, inkludert beste film og beste regi.

Visninger

Fredag 10. mars 20.30 20.30 Cinemateket
Kjøp billett
Søndag 12. mars 14.00 14.00 Cinemateket
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel THE STING
Regissør George Roy Hill
År 1973
Lengde 129 min
Land USA
Språk Engelsk
Tekst Ingen tekst
Skuespillere Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw
OSC Roman Holiday

Filmen er en del av programserien

Oscar