Medusa Deluxe Medusa Deluxe Medusa Deluxe Medusa Deluxe Medusa Deluxe Medusa Deluxe

Filmtips på tampen

Kosmorama Trondheim Internasjonale filmfestival er straks halvveis og kanskje behøver du fortsatt noen filmtips nå inn mot helg. Vi mener å ha peilet ut filmer som kan være midt i blinken for deg.


Medusa Deluxe

Den siste våren

Den siste våren2

Den siste våren handler om Eira som bor i ei lita bygd i Nord-Norge. Hun føler seg i skyggen av storesøstera Vera, som er mer utadvendt og har en større omgangskrets. Men Eira merker at det er noe uforklarlig som skjer med Vera. For å forstå storesøsteras adferd, begynner Eira å lese dagboka hennes. Den avdekker et mørke som lillesøstera ikke vet hvordan hun skal takle. Den siste våren hadde verdenspremiere under den prestisjetunge filmfestivalen i Locarno. Den er skrevet, regissert, klippet og produsert av Franciska Eliassen, som er en særegen og spennende stemme i en ny generasjon norske filmskapere. Eliassen har laget en stillferdig og personlig film om psykiske problemer, pakket inn på en fargesprakende og original måte. Resultatet er en fabelaktig spillefilmdebut som veksler mellom drøm og virkelighet i Lofotens majestetiske landskap.

Under visningen fredag 10. mars kl. 20.00 er regissør Franciska Eliassen til stede i salen for samtale om filmen.

Øvrige visninger av filmen er:

Lørdag 11/3 kl. 21.00

Søndag 12/3 kl. 17.15

Mer om Den siste våren her:

https://kosmorama.no/film/den-...

Both sides of the Blade

Both Sidesofthe Blade 2

Both Sides of the Blade

Ekteparet Jean og Sara (Vincent Lindon og Juliette Binoche) dras inn i et fascinerende trekantdrama.

Den anerkjente regissøren Claire Denis regnes blant de største europeiske filmskaperne i vår tid. Nå er hun tilbake med en ny og kritikerrost film. Ekteparet Sara og Jean lever et ganske alminnelig liv i Paris. Når Sara møter en gammel flamme, François, starter forviklingene å tårne seg opp, og hun forviller seg inn i en spiral utenfor hennes kontroll. Stjerneskuespiller og Oscar-vinner Juliette Binoche (fra blant annet Chocolat og Den engelske pasienten) glitrer i sentrum av dette trekantdramaet. Det bunnsolide manuset har Denis skrevet selv, og skuespillerne får maksimalt ut av det.

Filmen vises på følgende tidspunkt:

Lørdag 11/3 kl. 12.00

Søndag 12/3 kl. 15.00

Mer om Both Sides of the Blade her:

https://kosmorama.no/film/both...

The Eternal Daughter

The Eternal Daughter1

For den som vil være med å ta farvel med Kosmorama 2023 er vår avslutningsfilm et must. The Eternal Daughter er en original britisk film om et mor-datter-forhold i form av en spøkelseshistorie. Oscar-vinnende Tilda Swinton spiller intet mindre enn to roller her. Datter Julie, mor Rosalind (begge spilt av Swinton) og den lille hunden Louis reiser sammen til et avsidesliggende hotell som tidligere var et herskapshus i familiens eie. Julie har tatt med seg mora hit for å feire bursdagen hennes mens hun jobber med å skrive en film om forholdet dem imellom. Oppholdet deres blir etter hvert preget av merkelige hendelser og mystiske opplevelser. Den kritikerroste og prisvinnende britiske filmskaperen Joanna Hoggs har skrevet, regissert og produsert en gripende film – et selvbiografisk og evigbritisk relasjonsdrama med lun humor og skummel atmosfære.

Filmen vises på følgende tidspunkt:

Søndag 12/3 kl. 19.00

For mer om The Eternal Daughter og billetter

PS! Før visningen av avslutningsfilmen vil vinnerne av Kosmoramas New Directors Award og publikumspris annonseres.

News