Hypnosen still 2 2 THE HYPNOSIS STILL Photograp Hypnosen still 2 2 THE HYPNOSIS STILL Photograp Hypnosen still 2 2 THE HYPNOSIS STILL Photograp Hypnosen still 2 2 THE HYPNOSIS STILL Photograp Hypnosen still 2 2 THE HYPNOSIS STILL Photograp Hypnosen still 2 2 THE HYPNOSIS STILL Photograp

Programserie: Norsk

Kosmorama har i år viet et helt program for å løfte fram noen av de beste nye norske filmene. I programserien finner man både fiksjonsfilmer og dokumentarer. Blant annet vises de ferske dokumentarene Ibelin og Ukjent Landskap, som begge vant priser under årets Sundance-festival.

Min fantastiske fremmede

Min Fantastiske Fremmede

Johanna Pyykkö har laget en stilsikker og realistisk spillefilmdebut om lengsel, begjær og manipulasjon med Min Fantastiske Fremmede. Filmen handler om 18 år gamle Ebba som finner en ensom mann ved Oslo havn som har mistet hukommelsen. Hun bestemmer seg for å lyve til ham og forteller han at de er kjærester.

Ukjent landskap2

Ukjent Landskap

Hvordan skal man komme seg videre etter å ha mistet det kjæreste man har? På en liten gård utenfor Kongsberg lever en familie et alternativt liv i naturen, men harmonien tar slutt når mora blir kreftsyk og dør. Dette er en sterk og rørende dokumentar om livet som må gå videre – men man må kanskje finne nye måter å leve det på.

The Recovery Channel3

Se trailer

The Recovery Channel

The Recovery Channel er bygd opp som en nyhetssending med reportasjer, intervjuer og to nyhetsankere i studio. Innslagene handler om bruken av tvang i norsk psykiatri, og det blir avdekket hvordan institusjoner fratar enkeltmennesker friheten. Etter at kameraet er slått av, får nyhetsankeret Randi kjenne hvor vanskelig det er å være pårørende til søstera Ylva, som sliter psykisk og nekter å ta imot hjelp.

Diagnonsense no sub mp4 00 07 09 14 Still001

Diagnonsense

Filmskaper Ane-Martha Tamnes Hansgård retter kameraet mot seg selv i denne ærlige dokumentaren. Hun ble diagnostisert med flere psykiske lidelser over en periode på 15 år. Parallelt har hun med videokamera dokumentert sine opplevelser.

Fuckings bygda3

Se trailer

Fuckings Bygda

Mariam er et eple som har falt langt fra stammen. Hun lever et utsvevende liv i Oslo, langt unna hjembygda i Gudbrandsdalen. En dag blir hun oppringt av storesøstra Katrine om en vanskelig situasjon: Urna til faren deres er blitt forvekslet med en annen, og dermed er feil person blitt gravlagt under farens gravstein.

Ibelin alene

Se trailer

Ibelin

Mats Steen ble født med en sjelden sykdom som gjorde at han gradvis mistet muskelkraft. Han døde i 2014, bare 25 år ung. Foreldrene Trude og Robert trodde han levde et ensomt liv i rullestolen, men etter hans død viste det seg at Mats hadde venner over hele Europa gjennom online-spillet World of Warcraft, der han gikk under navnet Ibelin.

Hypnosen3

Se trailer

Hypnosen

André og Vera er et velfungerende par som prøver å komme seg opp og fram i forretningslivet. Når de skal pitche sin nye helse-app i en prestisjetung gründerkonkurranse, har de en gyllen mulighet til å få rike investorer i ryggen. Like før konkurransen oppsøker Vera en hypnoterapeut for å få slutt på røykinga si, men dette får en uheldig bivirkning: Hun mister alle sosiale hemninger.
Med Hypnosen har spillefilmdebutant Ernst De Geer laget en moderne samlivssatire med skyhøy “cringe-faktor” om å bryte ned sosiale normer og forfengelig kutyme.

NO Still 2 1 7ba11a1548

Norwegian Offspring

Jan Gunnar Røise spiller hovedrollen som den isolerte outsideren Stein, som er besatt av teorier om at mannlig seksualitet blir undertrykt. Etter at mora hans dør, reiser Stein til København for å oppfylle sitt største ønske: å reprodusere seg. Norwegian Offspring er en mørk og absurd film om ensomhet, begjær og seksualitet.

Aktuelt