The Recovery Channel1 The Recovery Channel1 The Recovery Channel1 The Recovery Channel1

THE RECOVERY CHANNEL

  • 103 min
  • Norge
  • Norsk
  • 12 år
  • 3 Visninger
The Recovery Channel3
The Recovery Channel1
The Recovery Channel2

The Recovery Channel er bygd opp som en nyhetssending med reportasjer, intervjuer og to nyhetsankere i studio. Innslagene handler om bruken av tvang i norsk psykiatri, og det blir avdekket hvordan institusjoner fratar enkeltmennesker friheten. Etter at kameraet er slått av, får nyhetsankeret Randi kjenne hvor vanskelig det er å være pårørende til søstera Ylva, som sliter psykisk og nekter å ta imot hjelp.

Les mer

Denne fascinerende sjangermiksen visker bort grensene mellom dokumentar og fiksjon. Ved å ty til TV-mediets velkjent konvensjoner, kommenterer filmen hvordan pressen mangler vilje til å gå i dybden i denne viktige problematikken. Der mediene viser psykisk sykdom veldig forenklet – enten gjennom dramatiske voldshendelser eller gjennom gladsaker om mennesker som er blitt friske – klarer filmskaper Ellen Ugelstad å framstille et langt mer nyansert bilde.

The Recovery Channel er leken i form, og til tider litt satirisk, men først og fremst er den et dypdykk i temaer som sjeldent løftes fram.

Visninger

Torsdag 07. mars 20.00 20.00 Prinsen 5
Kjøp billett
Fredag 08. mars 10.30 10.30 Prinsen 5
Kjøp billett
Søndag 10. mars 14.15 14.15 Prinsen 7
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel THE RECOVERY CHANNEL
Regissør Ellen Ugelstad
År 2023
Lengde 103 min
Land Norge
Språk norsk
Tekst engelsk
Skuespillere Turid Rivertz Vatne, Ravdeep Singh Bajwa, Valentina Alexeeva

Filmen er en del av programserien

Norsk