Banel Adama2 Banel Adama2 Banel Adama2 Banel Adama2 Banel Adama2 Banel Adama2

Programserie: Mennesker imellom

I programserien Mennesker imellom viser Kosmorama filmer om det varme og såre, fellesskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter mellom mennesker. Programserien består av 10 filmer fra rundt om i verden som omhandler ulike typer relasjoner og møter mellom folk.

The Burdened3

Se trailer

The Burdened

Ekteparet Ahmed og Isra'a sliter med å få endene til å møtes. De står derfor overfor et vanskelig valg når det viser seg at et fjerde barn er på vei. Er de villig til å trosse samfunnets konservative holdning for å gjøre det de mener er riktig for familien?

Radical2

Se trailer

Radical

Læreren Sergio begynner i ny jobb på en barneskole i en fattig landsby nord i Mexico. Stedet er tynget av vold, korrupsjon og kartellvirksomhet, noe som også påvirker skolemiljøet negativt. Sergio bestemmer seg for å teste nye og radikale grep for å trigge den faglige nysgjerrigheten hos elevene. Han oppdager etter hvert at elevene har et uforløst potensial og enkelte av dem skjuler store talenter.

Afire3

Se trailer

Afire

For kompisene Leon og Felix tar ferieturen en uventet vending når de kommer fram til feriehuset. Der oppdager de at en fremmed kvinne ved navn Nadja og hennes elsker, Devid, allerede holder til der. Den nye situasjonen blir en kilde til nysgjerrighet, sjalusi og usikkerhet hos forfatterspiren Leon. Samtidig herjer en voldsom skogbrann i horisonten.

The teachers lounge3

Se trailer

The Teachers' Lounge

Den idealistiske læreren Carla kommer i klem etter at en av hennes elever beskyldes for å stjele fra skolen. Drevet av sin egen rettferdighetssans, bestemmer hun seg for å oppklare saken og tar rollen som en slags detektiv. Hun vikler seg bare mer og mer inn i det som blir en både vanskelig og vond situasjon.

First Case2

First Case

Nora er en nyutdannet jurist som får en vanskelig og alvorlig sak på bordet: Ei tenåringsjente har forsvunnet, og en 19 år gammel mann er mistenkt for å ha noe med forsvinningen å gjøre. Nora møter den strenge politietterforskeren Alexis, som er koblet på den samme saken, og etter hvert utvikler de et umulig forhold.
Merk:
På visningen torsdag 7. mars kl. 18.00 kommer skuespiller i filmen Anders Danielsen Lie og vil holde en Q&A i salen etter visningen.

Close Your Eyes3

Se trailer

Close Your Eyes

En spansk skuespiller forsvinner sporløst – midt under innspillingen av en film. Flere år senere prøver regissøren Miguel å finne ut hva som skjedde. Han stiller opp i et TV-program om forsvinningen og begynner å nøste i det uforklarlige mysteriet.

Banel Adama3

Se trailer

Banel & Adama

Det unge ekteparet Banel og Adama bor i en liten landsby i Senegal. De er stormende forelsket i hverandre og planlegger å flytte vekk for å bygge en ny framtid sammen. Landsbyboerne forventer imidlertid at Adama tar over som landsbyoverhode, og når Adama nekter, settes sinnene i kok. En tørketid kommer, og folk snakker om at en sandstorm er på vei. Er dette straffen for Adamas avgjørelse?

Monster2

Se trailer

Monster

Saori oppdager noen merkelige atferdsendringer hos sønnen Minato og får etter hvert høre at han har blitt mobbet av læreren sin. Hun konfronterer læreren og skolen, men opplever bare å bli møtt med tåkeprat og halvveis unnskyldninger. Men så blir det avslørt at sønnen selv har mobbet en annen elev.

Fra dette premisset fletter melodramamesteren Hirokazu Koreeda sammen en elegant og engasjerende fortelling preget av skiftende perspektiv, der sannheten om forholdet mellom de to unge klassekameratene sakte men sikkert kommer fram og der filmens tittel kan tolkes på forskjellige måter.

Maria Montesorri3

Se trailer

Maria Montessori

Sosietetskvinnen Lili flykter fra Paris til Roma sammen med dattera Tina, som har en funksjonsnedsettelse. Der oppsøker hun en institusjon for barn med lærevansker. Etter hvert får barnet en uventet utvikling gjennom de pedagogiske metodene til Maria Montessori. Det skal vise seg at de to kvinnene har mye å lære av hverandre, ikke minst Maria, som kjemper for respekt og anerkjennelse i en mannsdominert verden, og som selv har sine hemmeligheter.

Last Summer3

Se trailer

Last Summer

Den respekterte juristen Anne bor sammen med ektemannen Pierre og deres to adoptivdøtre. Når Theo, Pierres 17-årige sønn fra et tidligere forhold, flytter inn hos dem, innleder Anne en intens affære med stesønnen. Dermed setter hun både ekteskapet og karrieren på spill.

Aktuelt