Teachers lounge 2 Teachers lounge 2 Teachers lounge 2 Teachers lounge 2

THE TEACHERS' LOUNGE (lærerværelset)

  • 98 min
  • Tyskland
  • Mennesker imellom
  • 6 år
  • 3 Visninger
The teachers lounge3
Teachers lounge 2
The teachers lounge2

Den idealistiske læreren Carla kommer i klem etter at en av hennes elever beskyldes for å stjele fra skolen. Drevet av sin egen rettferdighetssans, bestemmer hun seg for å oppklare saken og tar rollen som en slags detektiv. Hun vikler seg bare mer og mer inn i det som blir en både vanskelig og vond situasjon.

Les mer

Med utgangspunkt i dette premisset har regissør Ilker Catak gjort det kunststykket å lage en intens thrilleraktig film om lærertilværelsen. Samtidig er dette en tematisk interessant fortelling om den intrikate dynamikken i skoleverdenen. Spunnet rundt en strålende prestasjon fra Leonie Benesch i hovedrollen, skapes en kompleks og gripende karakterstudie og miljøskildring.

The Teachers’ Lounge hadde sin premiere under filmfestivalen i Berlin i fjor. Etterpå har den blitt vist på en rekke andre store filmfestivaler og fått lovord fra både kritikere og publikum. Filmen er nominert til Oscar for beste internasjonale film. Den har også helt fortjent fått plass på flere topplister over de beste filmene fra fjoråret.

Visninger

Mandag 04. mars 21.45 21.45 Prinsen 3
Kjøp billett
Onsdag 06. mars 16.00 16.00 Prinsen 3
Kjøp billett
Søndag 10. mars 16.30 16.30 Prinsen 2
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel DAS LEHRERZIMMER
Regissør Ilker Çatak
År 2023
Lengde 98 min
Land Tyskland
Språk tysk
Tekst norsk
Skuespillere Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau

Filmen er en del av programserien

Mennesker imellom