Close Your Eyes1 Close Your Eyes1 Close Your Eyes1 Close Your Eyes1

CLOSE YOUR EYES

  • 165 min
  • Spania, Argentina
  • Mennesker imellom
  • 12 år
  • 3 Visninger
Close Your Eyes3
Close Your Eyes1
Close Your Eyes2

En spansk skuespiller forsvinner sporløst – midt under innspillingen av en film. Flere år senere prøver regissøren Miguel å finne ut hva som skjedde. Han stiller opp i et TV-program om forsvinningen og begynner å nøste i det uforklarlige mysteriet.

Les mer

Det er slett ikke hverdagskost at den spanske mesteren Victor Erice kommer med en ny spillefilm. Close Your Eyes er hans tredje fiksjonsspillefilm i en karriere som strekker seg over 50 år. Hans oppvekstskildring The Spirit of Beehive (1973) er av mange hyllet som en av de beste spanske filmene noensinne og var en tydelig inspirasjonskilde for Guillermo del Toros Pans labyrint (2006).

Med Close Your Eyes har Erice laget et nytt bunnsolid mesterverk. Allerede i åpningsscenen, som er en film-i-filmen-scene, demonstrerer han sin unike evne til å orkestrere fengslende dialogscener og få maksimalt ut av skuespillerne. Derfra holder han et fast grep om fortellingen gjennom nesten tre timer. Her viser Erice at han fortsatt er blant verdens fremste – men ikke akkurat mest produktive – filmskapere. Bruk denne sjeldne muligheten til å oppleve rykende fersk Erice-magi på det store lerretet!

Visninger

Tirsdag 05. mars 12.00 12.00 Prinsen 7
Utsolgt
Onsdag 06. mars 13.30 13.30 Prinsen 5
Kjøp billett
Lørdag 09. mars 15.00 15.00 Cinemateket
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel CERRAR LOS OJOS
Regissør Víctor ERICE
År 2023
Lengde 165 min
Land Spania, Argentina
Språk spansk
Tekst engelsk
Skuespillere Manolo SOLO, Jose CORONADO, Ana TORRENT

Filmen er en del av programserien

Mennesker imellom