Seven Winters in Tehran1 Seven Winters in Tehran1 Seven Winters in Tehran1 Seven Winters in Tehran1 Seven Winters in Tehran1 Seven Winters in Tehran1

Programserie: Dokumentar

På Kosmorama kan du se dokumentarer som rapporterer fra den uoversiktlige virkeligheten. Filmene på årets program varierer fra alvorlige dokumentarer om det iranske rettsystemet (Seven Winters in Tehran) og Talibans okkupasjon av Hollywood Gate-komplekset utenfor Kabul (Hollywoodgate), til lettere tema som oppstarten av en kino i en finsk landsby (Cinema Laika) og en fire timer lang film om restaurantdriften til Troisgros-familien (Menus-Plaisirs Les Troisgros).

Hollywoodgate2

Hollywoodgate

I denne utrolige dokumentaren blir du flue på veggen mens Taliban rykker fram i Afghanistan etter USAs tilbaketrekning. Taliban-soldatene okkuperer Hollywood Gate-komplekset, som skal ha vært en CIA-base utenfor Kabul. Der finner de massevis av våpen, fly og avansert militærutstyr som er forlatt av amerikanerne.

Menus2

Se trailer

MENUS-PLAISIRS LES TROISGROS

Frederick Wiseman er den observasjonelle dokumentarens store mester. Denne gangen tar han deg med på innsiden av tre restauranter, som drives av den kjente Troisgros-familien. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Den ene restauranten har hatt intet mindre enn tre Michelin-stjerner i hele 55 år.

Bjergene3

Se trailer

Bjergene

Hvordan skal en familie gå videre etter å ha opplevd en tragedie? Hvilket ansvar har en bror for søsknene sine? Den danske filmskaperen Christian Einshøj reiser tilbake til Norge, hvor han vokste opp, for å finne ut av disse spørsmålene. Kanskje finnes svaret hos familien, på farens gamle videobånd, eller blant superhelter mellom de mange fjellene.

Cinema Laika3

Se trailer

Cinema Laika

Dypt inne i de finske skoger, i den lille landsbyen Karkkila, er Aki Kaurismäki i ferd med å etablere et nytt kulturelt møtested for innbyggerne. Den verdenskjente regissøren forvandler et nedlagt støperi til et kinolokale, og lyset fra kinomaskinen tenner et nytt håp i det lille samfunnet.

Visningene tirsdag 5. mars kl. 16:00 og torsdag 7. mars kl. 14:30 innledes av Alexander Bucsis fra Trondheim Filmklubb.

Four Daugthers3

Se trailer

Four Daughters

Olfa har fire døtre, men en dag er de to eldste forsvunnet. For å prøve å fylle tomrommet etter dem, bringer filmskaper Kaouther Ben Hania to profesjonelle skuespillere til familien. De skal tre inn i rollene som døtrene og forsøke å kompensere for familiens tap. Minner fra livene deres blir rekonstruert, og etter hvert blir sannheten om de bortkomne døtrene avdekket.

Vista Mare1

Vista Mare

Noen ganger kan virkeligheten virke surrealistisk. Denne dokumentaren tar deg med til en kunstig verden, konstruert for å underholde ferielate turister. Filmen gir et nærbilde av et italiensk ferieparadis, fylt med god mat, vannsklier, delfinshow og strand-aerobic. Bak kulissene jobber en hærskare av ansatte iherdig for å holde den idylliske fasaden oppe.

Pictures of Ghosts3

Se trailer

Pictures of Ghosts

I denne personlige dokumentaren reiser den brasilianske filmskaperen Kleber Mendonça Filho tilbake til hjembyen Recife. Tiden har endret seg, mennesker har gått bort og mange av de lokale kinoene er lagt ned. Ved å dykke ned i byens filmatiske ruiner, vekkes minnene om en svunnen tid, og regissøren rekonstruerer sitt eget subjektive kart over byen.

Seven Winters in Tehran3

Se trailer

Seven Winters in Tehran

Den 19 år gamle iranske kvinnen Reyhaneh Jabbari blir i et forretningsmøte forsøkt voldtatt. I selvforsvar knivstikker hun mannen, og hun blir dømt for mord. Gjennom opptak hun selv har gjort, får vi innblikk i oppholdet hennes i fengsel, hvor hun venter på dødsstraffen. Samtidig følger vi familiens fortvilte og smertefulle kamp utenfor murene for å få henne frikjent og løslatt. For dommen mot henne kan oppheves dersom familien til den drepte tilgir henne.

Aktuelt