Menus1 Menus1 Menus1 Menus1

MENUS-PLAISIRS LES TROISGROS

  • 240 min
  • USA
  • Dokumentar
  • Tillatt for alle
  • 3 Visninger
Menus2
Menus1

Frederick Wiseman er den observasjonelle dokumentarens store mester. Denne gangen tar han deg med på innsiden av tre restauranter, som drives av den kjente Troisgros-familien. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Den ene restauranten har hatt intet mindre enn tre Michelin-stjerner i hele 55 år.

Les mer

Filmen varer i fire timer – noe som ikke er spesielt lenge til Wiseman å være. Filmene hans, som ofte handler om amerikanske institusjoner, tar seg god tid til å belyse virksomheter fra et mangfold av synsvinkler, noe som gjør dem særdeles rike og nyanserte. Dette var tilfelle i for eksempel City Hall (2020), som ble vist under Kosmoramas digitale festival i 2021.

I Menus-Plaisirs – Les Troisgros tar han deg med på et fascinerende dypdykk inn i en verden av detaljer, der du bare flyter av gårde og raskt glemmer tiden. Alt fra råvarer, tilberedning og servering er nøye gjennomtenkt, og Wiseman retter lupen mot de mange aspektene ved restaurantenes dagligliv og virksomhet. Denne filmen er enda en bekreftelse på at Wiseman, som nå er godt oppi 90-åra, fortsatt er en av verdens fremste dokumentarister.

Visninger

Mandag 04. mars 18.00 18.00 Prinsen 4
Kjøp billett
Onsdag 06. mars 14.00 14.00 Prinsen 4
Kjøp billett
Lørdag 09. mars 10.00 10.00 Cinemateket
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel MENUS-PLAISIRS LES TROISGROS
Regissør Frederick WISEMAN
År 2023
Lengde 240 min
Land USA
Språk fransk, engelsk
Tekst engelsk

Filmen er en del av programserien

Dokumentar