The Teacher1 The Teacher1 The Teacher1 The Teacher1

THE TEACHER

  • 115 min
  • Storbritannia, Palestina
  • New Directors
  • 12 år
  • 3 Visninger
The Teacher1

Den palestinske engelsklæreren Basem er mentor og fungerer som en farsfigur for elevene sine. Samtidig driver han en livsfarlig politisk motstandskamp mot de israelske bosetningene. Når okkupantene bestemmer seg for å rive hjemmet til to av elevene, brødrene Yacoub og Adam, får det fatale konsekvenser.

Les mer

Regissør Farah Nabulsi er født og oppvokst i England, men valgte å lage debutfilmen sin i Palestina, der hun har sine røtter. Etter å ha besøkt okkuperte områder, fikk hun øynene opp for den systematiske diskrimeringen av palestinere. Hun bestemte seg for å lage en spillefilm som belyste konflikten gjennom øynene til menneskene som bor der. Filmen følger ulike historietråder og vever et handlingsmønster som er like engasjerende som det er komplekst.

The Teacher ble hyllet av kritikerne da den hadde premiere under filmfestivalen i Toronto i september. Siden har filmen dessverre fått forsterket aktualitet på grunn av krigen i Gaza. The Teacher er en meningsfull film som gjennom flere parallelle historier viser hvordan voldsspiraler altfor lett kan oppstå i betente konflikter.

Visninger

Torsdag 07. mars 18.00 18.00 Prinsen 2
Kjøp billett
Fredag 08. mars 21.00 21.00 Prinsen 3
Kjøp billett
Søndag 10. mars 12.00 12.00 Prinsen 5
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel THE TEACHER
Regissør Farah NABULSI
År 2023
Lengde 115 min
Land Storbritannia, Palestina
Språk arabisk, engelsk
Tekst engelsk
Skuespillere Saleh BAKRI, Imogen POOTS, Muhammad ABED ELRAHMAN

Filmen er en del av programserien

New Directors