The Quiet Girl1 The Quiet Girl1 The Quiet Girl1 The Quiet Girl1

THE QUIET GIRL

  • 94 min
  • Irland
  • New Directors
  • 3 Visninger
The Quiet Girl2
The Quiet Girl1
The Quiet Girl2
The Quiet Girl3

Cáit er ei stille og sjenert jente på ni år. Hun blir sendt vekk fra sin dysfunksjonelle familie for å bo hos noen fjerne slektninger gjennom sommeren. I sitt nye hjem møter hun en omsorg hun ikke er vant med, men etter hvert får hun vite at fosterforeldrene bærer på en tung hemmelighet.

Les mer

The Quiet Girl har et lavmælt og subtilt uttrykk, men er likevel engasjerende og emosjonelt kraftfull. Med små og subtile hint forteller filmen om ei jente som er sterkt preget av oppveksten hjemme hos sine foreldre, men som ikke har ord til å beskrive sine traumer.

Regissør Colm Bairéad har laget en rørende spillefilmdebut med et skarpt øye for detaljer. Ikke overraskende har den høstet en rekke priser på internasjonale filmfestivaler.

Om regissøren
Irske Colm Bairéad (f. 1981 i Dublin) omtales som en særdeles talentfull filmskaper. Med bakgrunn som dokumentarist tar han steget videre med sin første spillefilm, også den første irskspråklige spillefilmen, The Quiet Girl (An Caulín Ciúin). Han skrev selv manus basert på novellen “Foster” av Claire Keegan. Filmen hadde verdenspremiere på Berlinalen i 2022 hvor den vant Glassbjørnen. Senere har den sanket priser på filmfestivaler verden over med rosende kritikker. Anmelder Peter Bradshaw i The Guardian kalte filmen en juvel, og den er nominert til Oscar.

Visninger

Tirsdag 07. mars 17.00 17.00 Prinsen 2
Kjøp billett
Fredag 10. mars 14.00 14.00 Prinsen 2
Utsolgt
Søndag 12. mars 17.00 17.00 Prinsen 2
Utsolgt

Informasjon

Originaltittel An Cailín Ciúin
Regissør Colm BAIRÉAD
År 2022
Lengde 94 min
Land Irland
Språk Irsk, engelsk
Tekst Norsk
Skuespillere Catherine CLINCH, Carrie CROWLEY, Andrew BENNETT
NDA Amanda

Filmen er en del av programserien

New Directors