THE METAMORPHOSIS OF BIRDS 1 THE METAMORPHOSIS OF BIRDS 1 THE METAMORPHOSIS OF BIRDS 1 THE METAMORPHOSIS OF BIRDS 1

The Metamorphosis of Birds

  • 101 min
  • Portugal
  • New Directors
THE METAMORPHOSIS OF BIRDS 2
THE METAMORPHOSIS OF BIRDS 1
THE METAMORPHOSIS OF BIRDS 4
THE METAMORPHOSIS OF BIRDS 3

The Metamorphosis of Birds er en intim og original skildring av regissørens egen familie – en eksperimentell og visuelt slående film som tøyer grensene mellom dokumentar og fiksjon.

Les mer

Med vakkert foto og høy kunstnerisk ambisjon forteller Catarina Vasconcelos om alt fra besteforeldrenes unge kjærlighet til det nylig forsterkede båndet til faren etter morens død. Familiens erindringer er rekonstruert med sanselige bilder, akkompagnert av en poetisk gjenfortelling av de personlige historiene. Resultatet oppleves som oppleves en hybrid mellom fiksjon og dokumentar – en meditativ skildring av minner, identitet og moderlig kjærlighet.

Denne filmen er en del av New Directors-serien, og er blant filmene man kan stemme fram til vinner av publikumsprisen. Avgi din vurdering av filmen her, og vær med i trekning om festivalpass til Kosmorama 2022!


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Regissørportrett catarina

Regissør

Catarina Vasconcelos

Filmskaperen Catarina Vasconcelos (f.1986) er oppvokst i Lisboa, der hun også studerte på Lisbon Fine Arts Academy. Siden tok hun sin Master of Arts på Royal College of Art og uteksaminerte med den prisvinnende kortfilmen Metaphor or Sadness inside out. The Metamorphosis of Birds er Catarina hennes første spillefilm og utmerker seg med poetiske filmspråk. Under filmfestivalen i Berlin i 2020 vant hun FIPRESCI-prisen for filmen, som siden har hatt en omfattende runde på internasjonale filmfestivaler.

Informasjon

Originaltittel A Metamorfose dos Pássaros
Regissør Catarina Vasconcelos
Catarina Vasconcelos
År 2020
Lengde 101 min
Land Portugal
Språk Portugisisk
Tekst Engelsk
Skuespillere Manuel Rosa, Ana Vasconcelos, Henrique Vasconcelos, Catarina Vasconcelos

Filmen er en del av programserien

New Directors