The Maiden1 The Maiden1 The Maiden1 The Maiden1

THE MAIDEN

  • 117 min
  • Canada
  • New Directors
  • 3 Visninger
The Maiden3
The Maiden1
The Maiden2
The Maiden3

Bestevennene Colton og Kyle bruker ettermiddagene på å skate, tagge og henge rundt omkring i sin lille kanadiske hjemby. Livet endrer seg brått en sommerdag når en tragisk hendelse inntreffer. Dette fører til en tilsynelatende mystisk forbindelse mellom guttene, klassevenninnen Whitney og dagboka hennes.

Les mer

Spillefilmdebutant Graham Foy står her for en stilig og stemningsfull filmfortelling som på fortreffelig vis balanserer mellom det realistiske og det fantastiske

Med et særpreget uttrykk, som veksler mellom det maleriske og dokumentariske i bilder skutt på skarp 16mm, er The Maiden en filmopplevelse som setter spor. Den er særdeles følsom i sin utforskning av tema som fellesskap og fremmedgjøring, sorg og skam, og rett og slett det å være et menneske.

Om regissøren
Canadiske Graham Foy (f. 1987, Edmonton, Canada) har laget flere kortfilmer under navnet Fantavious Fritz, August 22. This year (2020) var imidlertid undertegnet Graham Foy. Denne kortfilmen ble utvalgt for visning på The International Critics’ Week på filmfestivalen i Cannes. I sin spillefilmdebuten, The Maiden (2022), er Foy både manusforfatter og regissør. Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Venezia hvor den mottok Cinema of the Future Award.

Visninger

Tirsdag 07. mars 19.00 19.00 Prinsen 8
Kjøp billett
Fredag 10. mars 10.15 10.15 Prinsen 8
Utsolgt
Søndag 12. mars 10.00 10.00 Prinsen 5
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel THE MAIDEN
Regissør Graham FOY
År 2022
Lengde 117 min
Land Canada
Språk Engelsk
Tekst Engelsk
Skuespillere Marcel JIMÉNEZ, Jackson SLUITER, Hayley NESS
NDA Amanda

Filmen er en del av programserien

New Directors