Shiva Baby Landscape Shiva Baby Landscape Shiva Baby Landscape Shiva Baby Landscape

Shiva Baby

  • 77 min
  • Canada, USA
  • New Directors
Shiva baby 1
Shiva Baby Landscape
Shivababy 02

I komedien Shiva Baby blir en familiesammenkomst transformert til en klaustrofobisk og ukomfortabel begivenhet i det Danielle møter sin sugar daddy på en shiva hun deltar på med sine foreldrene.

Les mer

Danielle må manøvrere seg gjennom et minefelt av katastrofalt pinlige situasjoner samtidig som hun forsøker å opprettholde ulike versjoner av seg selv overfor sugar daddy Max med kone og barn, den altfor vellykkede eksen Maya, jødiske tradisjoner, og velmenende men slitsomme familiemedlemmer.

I sin langfilmdebut viser regissør Emma Seligman hvordan familieselskapet kan være en retningsløs ung kvinnes verste mareritt. Latteren er aldri langt unna i det man ser den ene kleine situasjonen etter den andre utspille seg, samtidig som man desperat håper at hovedpersonen skal få slippe. Shiva Baby er velskrevet, treffende og nærmest thrilleraktig i sin beskrivelse av Danielles møte med familiemedlemmer – og egen tilkortkommenhet.

Denne filmen er en del av New Directors-serien, og er blant filmene man kan stemme fram til vinner av publikumsprisen. Avgi din vurdering av filmen her, og vær med i trekning om festivalpass til Kosmorama 2022!


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Emma Seligman

Regissør

Emma Seligman

Emma Seligman er en kanadisk filmskaper og manusforfatter utdannet ved universitetet i New York. Hun uteksaminerte med kortfilmen Shiva Baby, som hadde premiere på South by Southwest i 2018. Denne kortfilmen er utgangspunktet for langfilmen med samme navn, som hadde premiere på filmfestivalen i Toronto i 2020 til strålende tilbakemeldinger. Som regissør er Seligman opptatt av tema knyttet til kvinner og seksualitet.

Informasjon

Originaltittel Shiva Baby
Regissør Emma Seligman
Emma Seligman
År 2020
Lengde 77 min
Land Canada, USA
Språk Engelsk
Tekst Uten tekst
Skuespillere Rachel Sennot, Molly Gordon, Danny Deferrari

Filmen er en del av programserien

New Directors