Return to Seoul2 Return to Seoul2 Return to Seoul2 Return to Seoul2

RETURN TO SEOUL

  • 116 min
  • Frankrike, Sør-Korea, Tyskland
  • New Directors
  • 3 Visninger
Return to Seoul
Return to Seoul2
Return to Seoul3
Return to Seoul

25 år gamle Freddie, adoptert og oppvokst i Frankrike, reiser tilbake til Sør-Korea for å spore opp sine biologiske foreldre. Dette tilsynelatende nokså spontant. Uten å kunne et ord på koreansk, prøver hun å finne fram i ukjent terreng - både mentalt og fysisk. For Freddie er turen til Seoul en reise for å forstå og akseptere seg selv og sin identitet.

Les mer

Hennes indre konflikt og problemer med forpliktelse skaper en rastløs atmosfære og byr dermed på en uforutsigbar og intens filmopplevelse.

Regissør Davy Chou har laget en sterk film med mange lag, som tar for seg komplekse følelser rundt familie, relasjoner, identitet og kultur. Park Ji-Min sin tolkning av karakteren Freddie er et av filmens sterkeste trekk. Evnen til å skildre et så stort følelsesregister på en helt egen måte, skaper sterke scener som virkelig gir oss et innblikk i karakterens indre.

Om regissøren
Den kambodsjansk-franske filmskaperen Davy Chou (f. 1983, Fotenay-aux Roses) har å slektes på. Bestefaren var en av de ledende regissørene i Kambodsja på 1960-tallet. Chou høstet lovord for sin spillefilmdebut Diamond Island (2016), blant annet med en kritikerpris fra Cannes. I tillegg har han også markert seg som dokumentarfilmskaper. Det vanket også rosende omtale for Chous andre spillefilm, Return to Seoul (2022) som har fått en rekke priser og nominasjoner.

Visninger

Tirsdag 07. mars 21.00 21.00
Kjøp billett
Fredag 10. mars 18.00 18.00
Kjøp billett
Søndag 12. mars 12.30 12.30
Kjøp billett

Ekstra

Snakk om film fredag 10. mars kl. 18:00 med universitetslektor Aleksander Koren

Informasjon

Originaltittel RETOUR À SÉOUL
Regissør Davy CHOU
År 2022
Lengde 116 min
Land Frankrike, Sør-Korea, Tyskland
Språk Fransk, koreansk
Tekst Engelsk
Skuespillere Ji-Min PARK, Oh KWANG-ROK, Guka HAN

Filmen er en del av programserien

New Directors