Une Vie Demente Still large 1 64 1 recadr Une Vie Demente Still large 1 64 1 recadr Une Vie Demente Still large 1 64 1 recadr Une Vie Demente Still large 1 64 1 recadr

Madly in Life

  • 87 min
  • Belgia
  • New Directors
UVD Still1
Une Vie Demente Still large 1 64 1 recadr
UVD Still 2

Madly in Life undersøker hva som skjer når demens gjør at rollene byttes om og det plutselig er forelderen som oppfører seg som et uregjerlig barn, og skildrer et alvorlig tema med oppfinnsomhet, varme og humor.

Les mer

Alex og Noemis planer om å stifte familie settes på vent når Alexs mor Suzanne begynner å oppføre seg fullstendig irrasjonelt og blir diagnosert med demens. Alex sliter med å takle at hun mister sosiale hemning og, ikke minst, stadig havner i trøbbel – men Suzanne selv er full av livsglede som alltid.

Regissørduoen Ann Sirot og Raphaël Balboni viser i sin langfilmdebut at de er vel verdt å følge med på. Med imponerende presisjon balanserer de mellom følelse og humor i et landskap som fort kunne ha blitt dystert. Filmens bruk av omgivelser og produksjonsdesign er med på å underbygge nettopp denne balansen og skaper et interessant visuelt uttrykk der farger og mønstre spiller en sentral rolle. Også samtlige hovedrolleinnehavere imponerer. Særlig er Jo Deseure i rollen som Suzanne et skue, i det hun veksler uanstrengt mellom å more oss med sin indignasjon og vekke medfølelse med sin forvirring.

Denne filmen er en del av New Directors-serien, og er blant filmene man kan stemme fram til vinner av publikumsprisen. Avgi din vurdering av filmen her, og vær med i trekning om festivalpass til Kosmorama 2022!


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Ann Sirot Raphael

Regissør

Ann Sirot og Raphaël Balboni

Ann Sirot og Raphaël Balboni er en belgisk regissør- og manusforfatter-duo. De har jobbet sammen siden 2007, og har laget en rekke kortfilmer, blant annet With Thelma (2017) og Lucha Libre (2014). Madly in Life er deres første langfilm.

Informasjon

Originaltittel Une Vie Démente
Regissør Ann Sirot og Raphaël Balboni
Ann Sirot
Raphaël Balboni
År 2020
Lengde 87 min
Land Belgia
Språk Fransk
Tekst Engelsk
Skuespillere Jo Deseure, Lucie Debay, Jean Le Peltier

Filmen er en del av programserien

New Directors