Luzzu1 Luzzu1 Luzzu1 Luzzu1

Luzzu

  • 94 min
  • Malta
  • New Directors
Luzzu2
Luzzu1
Luzzu3

Luzzu kommer rett fra Sundance med strålende anmeldelser i bagasjen, og er en sjelden anledning til å se vakre Malta på lerretet.Luzzu er en sterk film om valgene mennesker tar for kjærligheten, familien og for å overleve. Den tradisjonelle typen fiskebåt som brukes på Malta kalles luzzu. I vår tid er det vanskelig å livnære seg som fisker med en så liten båt. Den unge småbarnsfaren Jesmark får smertelig erfare dette, når det viser seg at hans nyfødte baby ikke er frisk. For å redde familien, tar han på seg et oppdrag som fører han inn i Maltas underverden.

Les mer

Han dras inn i salg av fisk på det svarte markedet, smugling og korrupsjon slik at han kan tjene nok penger til familien. Samtidig finnes en annen løsning: å gi opp familietradisjonen i bytte mot en engangssum fra EU som har til hensikt å regulere fiske. Slik blir Luzzu også en historie om storsamfunnets inngripen i enkeltmenneskers skjebner.

Filmen er spilt inn i Maltas vakre omgivelser og har både profesjonelle og amatører i rollene.

Luzzu er skrevet, regissert og produsert av maltesisk-amerikanske Alex Camilleri. Dette er hans spillefilmdebut og vi har vært så heldig å få den inn direkte fra årets Sundance filmfestival, der den fikk strålende mottakelse.

Denne filmen er en del av New Directors-serien, og er blant filmene man kan stemme fram til vinner av publikumsprisen. Avgi din vurdering av filmen her, og vær med i trekning om festivalpass til Kosmorama 2022Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 14. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Luzzu
Regissør Alex Camilleri
År 2021
Lengde 94 min
Land Malta
Språk Maltesisk
Tekst Engelsk
Skuespillere Jesmark Scicluna, Michela Farrugia, David Scicluna, Frida Cauchi

Filmen er en del av programserien

New Directors