GRITT still 5 GRITT still 5 GRITT still 5 GRITT still 5

Gritt

  • 118 min
  • Norge
  • New Directors
GRITT still 2
GRITT still 5
GRITT still 1
Denne imponerende debutfilmen tilbyr en tragikomisk fremstilling av norsk kunstelite og den ambisiøse Gritt som jobber hardt for å få en fot innenfor. Filmtidsskriftet Montages har begeistret proklamert at Gritt er en av de beste norske filmene som er laget, og vi protesterer ikke. Les mer

Gritt, tidligere Gry-Jeanette, har kunstneriske ambisjoner, men ingen utdannelse eller prosjekter å vise til. Når hun returnerer til Oslo etter mange omflakkende år i utlandet, mangler det derfor på interesse og støtte til det radikale kunstprosjekt hun planlegger å realisere: «Den hvite betennelsen». Det skorter ikke på store ideer, men Gritt sliter stadig med å kommunisere med enkle uttrykk hva kunsten faktisk handler om. Hennes gamle studievenner gjør karrierer på teatrene i Oslo, mens hun selv møter knusende avslag og lukkede dører. Kampen for å etablere seg i de trange rammene av Oslos kunstelite er hard, men Gritt synes å være klar for å gi dette alt hun har.

Itonje Søimer Guttormsens spillefilmdebut er et originalt kunstnerportrett som byr på både humor og tragedie, interessante rollefigurer og treffende beskrivelser av norsk kulturelite. Filmens stilgrep reflekterer Gritts uberegnelige reise, hvor den harde virkeligheten fører henne stadig lenger unna drømmen.


Denne filmen er en del av New Directors-serien, og er blant filmene man kan stemme fram til vinner av publikumsprisen. Avgi din vurdering av filmen her, og vær med i trekning om festivalpass til Kosmorama 2022!


Denne filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital fra 8. mars kl. 15 til 10. mars kl. 15.

Se film og kjøp billett her

Director Itonje Søimer Guttormsen Photo by Ingrid Eggen

Regissør

Itonje Søimer Guttormsen

Itonje Søimer Guttormsen (f. 1979) er regissør bosatt i Oslo, med utdannelse fra European Film College i Danmark, Den norske filmskolen og Akademin Valand i Sverige. Hennes kortfilm Retrett fra 2016 gjorde seg bemerket ved festivaler i inn- og utland. Søimer Guttormsen leder performance gruppen «Lilithistene» som senest var å se ved Akershus Kunstsenter våren 2020, og er opphavskvinne for kunstfilmfestivalen ByFlimmer og KORET.


Gritt er hennes spillefilmdebut.

Informasjon

Originaltittel Gritt
Regissør Itonje Søimer Guttormsen
Itonje Søimer Guttormsen
År 2021
Lengde 118 min
Land Norge
Språk Norsk
Tekst Engelsk
Skuespillere Birgitte Larsen, Marte Wexelsen Goksøyr, Lars Øyno

Filmen er en del av programserien

New Directors