Falcon Lake1 Falcon Lake1 Falcon Lake1 Falcon Lake1

FALCON LAKE

  • 100 min
  • Frankrike, Canada
  • New Directors
  • 3 Visninger
Falcon Lake3
Falcon Lake1
Falcon Lake2
Falcon Lake3

13-åringen Bastien og familien hans reiser på ferie til ei lita hytte ved en rolig innsjø. Der møter han den litt eldre Chloé. Bastien er ikke lenger et barn, men heller ikke voksen, og Chloé introduserer ham for ungdomstidens lyster. Samtidig viser det seg at det er noe mystisk med denne innsjøen.

Les mer

Falcon Lake kan ved første øyekast virke som en alminnelig coming of age-film, men det tar ikke lang tid før den utforsker et farvann som sjeldent assosieres med sjangeren. Filmens gotiske atmosfære og poetiske uttrykk er innhyllet i et lekkert 16mm-foto.

Debutanten Charlotte Le Bon har høstet mange lovord fra kritikere for sin bunnsolide regi. Det har også det unge stjerneskuddet Joseph Engel for sin rolle som Bastien. Filmen er en herlig sjangermiks om den første forelskelsen til en nysgjerrig gutt som er spent på hva livet har å by på.

Om regissøren
Charlotte Le Bon (f. 1986, Montreal) startet sin karriere som modell, noe hun egentlig hatet, og fortsatte deretter som skuespiller før hun slo inn på regi. I 2022 debuterte hun med spillefilmen Falcon Lake på filmfestivalen i Cannes. Filmen er, som Le Bon selv, tospråklig (engelsk-fransk) og er en adapsjon av den grafiske romanen Un sæur av Bastian Vivès. For Falcon Lake vant hun prisen Emerging Canadian Director ved Filmfestivalen i Vancouver.

Visninger

Onsdag 08. mars 21.00 21.00
Kjøp billett
Fredag 10. mars 16.00 16.00
Kjøp billett
Søndag 12. mars 15.00 15.00
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel FALCON LAKE
Regissør Charlotte LE BON
År 2022
Lengde 100 min
Land Frankrike, Canada
Språk Fransk, engelsk
Tekst Engelsk
Skuespillere Joseph ENGEL, Sara MONTPETIT, Monia Chokri

Filmen er en del av programserien

New Directors