Blue Jean Blue Jean Blue Jean Blue Jean

BLUE JEAN

  • 97 min
  • Storbritannia
  • New Directors
  • 3 Visninger
Blue Jean
Blue Jean

I denne intense spillefilmdebuten til Georgia Oakley møter vi gymlæreren Jean. Hun havner i knipe når Thatcher-regjeringen innfører «Section 28». Denne rekken av lover forbyr promoteringen av homoseksualitet i britiske skoler og skaper problemer for Jean, både i privatlivet og på jobb.

Les mer

En kveld møter hun tilfeldigvis en av sine unge elever på et utested for skeive, og hun vet ikke lenger om hemmeligheten hennes er trygg. Når Jean plutselig blir vitne til en hendelse i jentegarderoben mellom to av sine elever, blir hun tvunget til å ta et valg - skal hun fortelle sannheten eller beskytte seg selv?

Filmen skildrer usikkerheten og sårbarheten ved å være homofil i Storbritannia på slutten av 80-tallet, og den skaper en ektefølt og intens atmosfære.

Om regissøren
Georgia Oakley (f. 1988, Oxfordshire, UK) er manusforfatter og filmregissør. Hun har laget kortfilmer og i tillegg prøvde seg foran kamera. Oakley står selv for manus og regi i sin spillefilmdebut, Blue Jean. Den hadde premiere på filmfestivalen i Venezia i 2022 hvor den vant publikumsprisen. Filmkritikere har kalt den et mesterverk, og Georgia Oakley ble nominert til BAFTA i kategorien Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer.

Visninger

Onsdag 08. mars 14.15 14.15
Kjøp billett
Torsdag 09. mars 17.00 17.00
Kjøp billett
Lørdag 11. mars 17.00 17.00
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel BLUE JEAN
Regissør Georgia OAKLEY
År 2022
Lengde 97 min
Land Storbritannia
Språk Engelsk
Tekst norsk
Skuespillere Rosy MCEWEN, Kerrie Hayes, Lucy Halliday

Filmen er en del av programserien

New Directors