A Gaza Weekend1 A Gaza Weekend1 A Gaza Weekend1 A Gaza Weekend1

A GAZA WEEKEND

  • 90 min
  • Palestina, Storbritannia
  • New Directors
  • 3 Visninger
A Gaza Weekend2
A Gaza Weekend1
A Gaza Weekend2

Når et virus bryter ut på grunn av tabber hos det israelske mikrobiologiske institutt, og FN legger ned reiseforbud, oppstår det både hysteri og heseblesende forsøk på flukt. Michael og Keren, en nervøs brite og en uredd israeler, prøver desperat å dra fra Israel og ender opp i det som nå er det tryggeste stedet i verden: Gazastripen.

Les mer

Britisk-palestinske Basil Khalil, som tidligere ble Oscar-nominert for den vakre kortfilmen Ave Maria (2015), står her for en imponerende frisk, frekk, og fornøyelig spillefilmdebut.

Med en blanding av lettbeint farse, leken ironi og listig politisk kommentar, er A Gaza Weekend både en kunstnerisk sterk og svært underholdende film som ikke overraskende både vant kritikerprisen og ble en publikumsfavoritt under filmfestivalen i Toronto i høst.

Om regissøren
Basil Kahlil (f. 1981, Nazaret) er en britisk-palestinsk filmskaper. Han ble nominert til både Oscar og gullpalmen i Cannes for beste kortfilm med Ave Maria (2015). Kortfilmen ble en suksess og sanket priser. Med fjorårets spillefilmdebut, A Gaza Weekend (2022) viser Kahlil at dette neppe var en tilfeldighet. På filmfestivalen i Toronto vant filmen FIPRESCIs kritikerpris, en anerkjennelse som tildeles gode og nyskapende filmer.

Visninger

Torsdag 09. mars 15.00 15.00
Kjøp billett
Fredag 10. mars 21.00 21.00
Kjøp billett
Lørdag 11. mars 19.00 19.00
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel A GAZA WEEKEND
Regissør Basil KHALIL
År 2022
Lengde 90 min
Land Palestina, Storbritannia
Språk Engelsk, arabisk, hebraisk
Tekst Engelsk
Skuespillere Stephen Mangan, Mouna Hawa, Loai Nofi

Filmen er en del av programserien

New Directors