Askepott foto larshellebust Askepott foto larshellebust Askepott foto larshellebust Askepott foto larshellebust Askepott foto larshellebust Askepott foto larshellebust

Pressemelding: Utekino

PRESSEMELDING

Astrid Smeplass kommer til premiere i Borggården.

Det blir en magisk filmopplevelse i vakre og historiske omgivelser i Borggården når Trondheim er vert for den norske premieren på vinterens store norske eventyr: Tre nøtter til Askepott med selveste Astrid Smeplass i hovedrollen. Arrangørene er Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival og Trondheim Kino i samarbeid med Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR), SpareBank 1 SMN, Midtbyen Management og Nordisk Film.

Tre nøtter til Askepott er en storslagen nyinnspilling av juleklassikeren fra 1973 med samme navn. I den nye filmen er handlingen flyttet til Norge.

  • På filmens nasjonale premieredag, fredag 12. november, inviterer vi publikum til en storstilt og eksklusiv utendørsvisning i Trondheim. Den historiske atmosfæren i Borggården vil danne en stemningsfull ramme rundt filmen. Vi ønsker vi å skape en magisk førjulsopplevelse på tvers av generasjoner, sier direktør i Kosmorama, Silje Engeness.

Astrid Smeplass fra Rennebu filmdebuterer i tittelrollen som Askepott. Med seg har hun et stjernespekket lag med norsk skuespillere. Cengiz Al, kjent fra blant annet Skam, spiller rollen som prinsen. Begge kommer til premieren i Trondheim.

  • Vi er svært glade for at Nordisk Film har lagt norgespremieren på filmen til Trondheim. Det er spesielt stor stas at Astrid og Cengiz vil være tilstede, og at startskuddet for vinterens vakreste filmeventyr skjer akkurat her, sier direktør i Trondheim Kino, Arild Kalkvik.

I filmen tar Askepott oss med inn i snøtunge skoger, og opp på det gnistrende norske høyfjellet. Det blir et heseblesende ritt, briljant bueskyting og selvfølgelig – slottsball med vanvittige kjoler og en solid porsjon magi.

  • Det er svært hyggelig at Kosmorama og Trondheim Kino ønsker å bruke Borggården som lokasjon for visningen, sier Bjørgvin Thorsteinsson, direktør ved NDR. Erkebispegården er et gammelt slottsanlegg, som faktisk ble kalt Kongsgården i en periode. Dette må jo være det perfekte stedet for å vise Tre nøtter til Askepott.

SpareBank 1 SMN har spilt en svært aktiv rolle i å gjenåpne Trøndelag etter pandemien. Utevisningene av Tre nøtter til Askepott i Borggården er en del av den lokale feiringen banken har tatt initiativ til.

  • Tre nøtter til Askepott I Borggården vil bli en helt spesiell og fantastisk opplevelse. Slike opplevelser behøver vi når vi nå skal gjenåpne samfunnet. Vi i SpareBank 1 SMN er veldig glade for å kunne bidra til det, sier Banksjef Samfunnsutbytte, Eli Arnstad.

Arrangørene håper at publikum kler seg etter årstiden og blir med på denne enestående og stemningsfulle begivenheten.

Billettsalget starter torsdag 28. oktober kl. 10.00.

Arrangementsstart kl. 17:15 og 20:30. Innslipp hhv. 16:30 og 19:45.

Det er et begrenset antall billetter - så her gjelder det å være raskt ute!

Arrangementet er et samarbeid mellom Kosmorama, Trondheim Kino, Nidarosdomens Restaureringsarbeider og SpareBank 1 SMN. Midtbyen Management er praktisk samarbeidspartner for gjennomføringen.


News