Mandagsfilmer Mandagsfilmer Mandagsfilmer Mandagsfilmer Mandagsfilmer Mandagsfilmer

Mandagsfilmen er tilbake

Hver mandag kan du se håndplukket kvalitetsfilm på stort lerret på Prinsen kinosenter.

Kvalitetsfilmer fortjener å bli vist i de beste kinosalene. Derfor setter Trondheim kino – i samarbeid med Kosmorama – opp håndplukket kvalitetsfilm i Prinsen 6 hver mandag kl. 18.00.

Den 10. januar starter konseptet Mandagsfilmen opp igjen etter juleferien. Programmet for de første mandagene er nå klart.

Pig

Fra filmen Pig

Pig (2021) – 10. januar. Nicolas Cages beste rolle på mange år.

Langt inne i Oregons dype skoger bor einstøingen Rob sammen med grisen Apple. Apple er unikt begavet når det kommer til å snuse fram trøfler, og det er nettopp som trøffeljeger Rob tjener til livets opphold. Når to inntrengere en natt overfaller Rob og stikker av med Apple, har han kun én tanke i hodet – å få henne tilbake.

Dette premisset høres kanskje ut som en klassisk hevnfilm, men Michael Sarnoskis regidebut er noe langt mer originalt enn som så. Rob er nemlig en tidligere mesterkokk, og jakten på Apple utvikler seg raskt til en reise gjennom Portlands restaurantverden, hvor han må konfrontere sin egen fortid og sine egne livsvalg.

Nicolas Cages karriere har de siste årene fått et høyst fortjent og velkomment oppsving med kultfilmer som Mandy (2018) og Color Out of Space (2019), og her leverer han en av sine mest nyanserte og følsomme rolletolkninger på mange år. Pig er en velspilt, uforutsigbar, kontemplativ og satirisk film om gastronomi, kunst og meningen med livet.

Swan Song

Fra filmen Swan Song

Swan Song (2021) – 17. januar. Opplev Udo Kier som du aldri har sett ham før. Herlig, frekk og forbannet morsom.

Pat Pitsenbarger (spilt av den legendariske Udo Kier) er en pensjonert frisør. En dag rømmer han fra eldresenteret for å gjøre en siste hårklipp for en av sine gamle kunder: En rik og nylig avdød dame, som trenger litt hårstell i forbindelse med sin begravelse. Pat mimrer over sine flamboyante glansdager. På eldresenteret har han følt seg tom og fortapt, men når han endelig kommer seg ut, våkner den voldsomme energien tilbake igjen.

Du har aldri sett Udo Kier i en rolle som dette. Han rocker «looken» med maskara, leppestift, Askepott-sko, ringer og fedora. Swan Song løftes opp av den fabelaktige hovedrolleinnehaveren og reflekterer over det skeive miljøet, både i fortiden og nåtiden. Alt er gjort med et herlig glimt i øyet.

Vinneren av Kritikerprisen under Den Norske Filmfestivalen.

Nightmare Alley

Fra filmen Nightmare Alley

Nightmare Alley (2021) – 24. januar. Stjernespekket thriller av Guillermo del Toro.

Når den sjarmerende, men fattige Stanton Carlisle (Bradley Cooper) innleder et vennskap med den klarsynte Zeena (Toni Collette) og hennes mann, den tidligere mentalisten Pete (David Strathairn) på et omreisende karnival, lager han seg en gylden billett til suksess.

Han bruker sin nye kunnskap på den velstående eliten i 1940-årenes New York og bygger seg opp et navn. Med den vakre Molly (Rooney Mara) ved sin side, planlegger Stanton å lure den farlige og mektige Mr. Grindle (Richard Jenkins) med hjelp fra en mystisk psykolog (Cate Blanchett) som kanskje er hans største konkurrent noensinne.

News