Forever1 Forever1 Forever1 Forever1 Forever1 Forever1

Kritikerroste "Resten af Livet" til Kosmorama

Filmkritikerne er over seg av begeistring for danske Frelle Petersens nyeste film Forever (Resten af livet). Petersen og skuespiller Jette Søndergaard er til stede i salen ved visningene tirsdag og torsdag under Kosmorama.

Filmanmelder i Adresseavisen, Terje Eidsvåg, trakk fram Forever (Resten af livet) i sine filmtips før årets Kosmorama. Han kaller den: “En dirrende god film om vanlige mennesker på godt og vondt.”

Danske Politikens anmelder skrev: "Et eksistensielt drama så stort som noe Shakespeare kunne ha skrevet, men uten konger og kriger."

Regissør Frelle Petersen og skuespiller Jette Søndergaard er gjester på visningene tirsdag 7. mars kl. 17.00 og torsdag 10. mars kl. 12. Det blir introduksjon før og samtale etter filmen.

Forever2

Resten af livet

Jette Søndergaard og Lasse Lorenzen som søsknene Line og Johan

Hva handler så Resten af livet om? Fra vår programkatalogen kan du lese følgende:

Maren og Egon lever et rolig liv sammen i Sønderjylland. De står på terskelen til alderdommen og nyter dagene sammen med sine to voksne barn. Plutselig brytes idyllen når familien rammes av en forferdelig tragedie.

I stedet for å fokusere på de mest dramatiske hendelsene i historien, er Frelle Petersen mer interessert i ettervirkningene. Han skildrer hvor forskjellig mennesker kan bearbeide sorg og at dette – i enkelte tilfeller – kan skape ytterligere utfordringer. Til tross for den alvorlige tematikken, er dette en overraskende vakker film om at livet går videre, selv etter at det mest utenkelige har skjedd.

Forever3

Forever

Ole Sørensen gjør en imponerende rolle som den aldrende familiefaren Egon

News