WPR02514 Emilie Wulff Skårild WPR02514 Emilie Wulff Skårild WPR02514 Emilie Wulff Skårild WPR02514 Emilie Wulff Skårild WPR02514 Emilie Wulff Skårild WPR02514 Emilie Wulff Skårild

Kosmorama 2023 ble en suksess

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival 2023 er over. Den nittende utgaven av Kosmorama vil gå inn i historien som en av de best besøkte.

Gode besøkstall

Vi kan med glede meddele at årets festival er blant de mest besøkte noensinne med besøkstall som passerte 30 000. Med dette er festivalen tilbake etter pandemien som en av de største publikumsfestivalene i Midt-Norge. I 2023 er Kosmorama spesielt glade for stort besøk på filmprogrammet på Prinsen kino. Det har vært mange utsolgte saler og positive tilbakemeldinger på programmet.

- Film med lokal forankring har vakt stor begeistring: Norwegian Dream, Trøndelags første spillefilm med trøndersk produsent, samt Dancing Queen, der regissøren har lokal tilknytning, samt flere filmer med der trønderske filmskapere er co-produsenter er i vinden som aldri før og lager spennende film fra hele verden. Det var også gledelig å ha verdenspremiere på Eg har ord med regissør Runar Gudnason som gjest, sier festivaldirektør Silje Engeness.


Kosmorama satte også ny rekord for antall besøkende på visningene i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Trondheim og Trøndelag. Over 11 000 skoleelever har sett film i løpet av festivalen.

Vellykket festivalområde på Prinsen kinosenter

Da mangeårige samarbeidspartner Cafe Ni Muser valgte å legge ned driften like før festivalen ble det viktig å få på plass en alternativ løsning. Med Emmer Bakeri, Gola, Pala og Moskus på laget som nye samarbeidspartnere fungerte festivalområdet på Prinsen Kinosenter godt. Til tider var det rift om plassene i kafèområdet, så her vil festivalen se på muligheten for å utvide kapasiteten i fremtiden. Det at folk tok dette tilbudet så mye i bruk bidro til å skape en helt egen festivalstemning på Prinsen.

WPR03432 Emilie Wulff Skårild

Populære empanadas fra Gola

Stemningsbilde fra årets festivalcafé på Prinsen. Foto: Emilie Wulff Skårild

Kosmorama tok hele byen i bruk

2023 har virkelig vært året der Kosmorama har tatt hele byen i bruk, fra programslippfest på DIGS Mainstage, til utsolgte utendørsvisninger ved Edoramen på Lilleby. En fullsatt Nidarosdomen fikk overvære en fantastisk stumfilmkonsert med skrekkfilmklassikeren Körkarlen i katedralen.Det var flere utsolgte Kulinarisk Kino-arrangement på Alma’s, Gubbalari på K-U-K og Spontan vinbar. I tillegg har festivalen hatt flere arrangementer sammen med Lokal klubb og bar. Fokuset på prisvinnende Oscar-klassikere på Cinemateket i Olavshallen og på Prinsen kinosenter var en ubetinget suksess med mange utsolgte visninger.

Vi vil gjerne høre fra deg! Hvordan var din opplevelse av Kosmorama 2023?
Del din mening og er

News