Studio Kosmorama Studio Kosmorama Studio Kosmorama Studio Kosmorama Studio Kosmorama Studio Kosmorama

Studio Kosmorama: Møt festivalstaben og spennende gjester i festivaluka

Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag klokka 19.00 i festivaluka presenterer vi Studio Kosmorama. Dette er en livestream der vi i Kosmorama-staben gir tips om årets filmer og får besøk av aktuelle gjester. Under sendingene blir det mulig for publikum å sende inn spørsmål og kommentarer til gjestene i studio. I år kan vi ikke møtes fysisk, men vi håper at dette vil være en alternativ arena som mange vil sette pris på.


TIRSDAG 9. MARS KL. 19

Tirsdag 9.mars kl 19.00 er Silje Engeness, direktør Kosmorama vertskap. Hun møter Per Ananiassen som er dramaturg på Trøndelag Teater og har vært kunstnerisk leder for Rosendal Teater (tidligere Teaterhuset Avant Garden) i en årrekke. I første del snakker hun og Per Ananiassen om noen utvalgte filmer fra årets program. Deretter leder Per Ananiassen en samtale med filmregissør Itonje Søimer Guttormsen og skuespiller Birgitte Larsen fra spillefilmen Gritt. Denne imponerende debutfilmen tilbyr en tragikomisk fremstilling av norsk kunstelite og den ambisiøse Gritt som jobber hardt for å få en fot innenfor.

ONSDAG 10. MARS KL. 19.00

Onsdag 10. mars klokken 19.00 er Silje Engeness, direktør i Kosmorama vertskap. Denne gangen tar hun imot filmregissør Dag Hoel. I første del snakker de to om noen utvalgte filmer fra programmet. Deretter blir det en samtale mellom Dag Hoel og sosialantropolog Martin Thomassen om filmen Carnival Pilgrims. Filmen er en til samme tid forførende og urovekkende påminnelse om menneskets trang til å være «et annet sted». Dag Hoel er norsk samprodusent for filmen og han har uttalt at “sjeldent har jeg jobbet med et prosjekt som til de grader treffer tidsånden”. Vi ser fram til en interessant samtale mellom Dag Hoel og sosialantropolog Martin Thomassen som blant annet er opptatt av kraften i fortellinger og utfordringer i møte mellom kulturer.


TORSDAG 11. MARS KL. 19.00

Torsdag 10. mars klokkem 19.00 er Catherine Kahn, produsent i Kosmorama vertskap. Hun møter Wibeke Krohn og Are Risto Øyasæter til en samtale om filmen Aalto.

Den finske arkitekten Alvar Aalto (1898–1976) er kjent som en av de store pionerene innen modernistisk arkitektur og design. I dokumentaren Aalto ser vi den slående arkitekturen han har skapt, og vi får innblikk i livet hans og det sterke båndet mellom han og hans første kone, arkitekten Aino Aalto.

Wibeke Krohn har gjennom en årrekke drevet konseptbutikken Alvar & Maija og er svært opptatt av finsk design og arkitektur. Are Risto Øyasæter er arkitekt og har gjennom mange år jobbet med byplanlegging. Han mener at det er mye å lære fra finsk arkitektur og byplanlegging og dette er noe Aalto i stor grad har vært med på å prege blant annet med Finlandiahuset i Helsingfors. Panelet vil også fortelle om sporene Aalto har satt over hele verden og litt om hvorfor han i en periode havnet i skyggenes dal mens vi nå igjen kan verdsette hans innsats.

FREDAG 11. MARS KL. 19.00

I Studio Kosmorama fredag 11. mars får du møte Kosmoramas programavdeling ved Oda Moen Tjørstad og Nora Kruse. De to vil fortelle litt om hvordan vi har jobbet fram årets program, oppsummere festivaluka så langt og gi gode råd og tips om hvordan du bør legge opp løypa for helga. De ser fram til dialog med publikum så her oppfordrer vi alle til å sende inn spørsmål og kommentarer. Dette er virkelig en god anledning til å få innblikk fra noen som kjenner festivalprogrammet inn og ut.

Aktuelt