Aalto Background Aalto Background Aalto Background Aalto Background

Aalto

  • 103 min
  • Finland
  • Dokumentar
Aalto44
Aalto Background
Aalto33
Aalto22

Den finske arkitekten Alvar Aalto (1898–1976) er kjent som en av de store pionerene innen modernistisk arkitektur og design. I dokumentaren Aalto ser vi den slående arkitekturen han har skapt, og vi får innblikk i livet hans og båndet mellom han og hans første kone, arkitekt Aino Aalto.

Les mer

Gjennom designfirmaet Artek skapte Alvar og Aino ikoniske møbler og gjenstander som har stor innflytelse på dagens design og arkitekturen. Alvar er blant annet kjent for å ha tegnet Finlandiahuset i Helsingfors og et boligområde i Seinäjoki. I resten av verden var han først kjent for sitt møbeldesign, men har blant annet tegnet studentboliger ved MIT i Boston, et kunstmuseum i Shiraz i Iran, boliger i Zürich og mer. Aalto er et enestående dypdykk i arbeidet til Alvar og Aino, og vil fenge alle som interesserer seg for design og arkitektur.

Aalto vises i samarbeid med konseptbutikken Alvar & Maija, som vil dele ut hele tre ikonisk Artek E60-krakker til Kosmorama-publikummet! Konkurransen blir publisert på Facebook søndag like før festivaluka, og vinnerne annonseres på livesending torsdag klokken 19. Deltakelse i konkurransen krever at man legger igjen en kommentar på Facebook-innlegget, så følg med på siden vår de neste dagene!

Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 14. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Aalto
Regissør Virpi Suutari
År 2020
Lengde 103 min
Land Finland
Språk Engelsk, finsk, svensk, tysk, fransk, italiensk
Tekst Engelsk
Cast Alvar Aalto, Aino Aalto
Gunda1

Filmen er en del av programserien

Dokumentar