Musikkfilm Carousel Musikkfilm Carousel Musikkfilm Carousel Musikkfilm Carousel Musikkfilm Carousel Musikkfilm Carousel

Rockumentarer på Kosmorama 2021

Under årets festival viser vi tre filmer om musikkfenomener, og byr på en podkast om rockumentaren som sjanger.

Rockumentarer er dokumentarer om musikere, band og musikken deres. De senere årene har vi sett et enormt tilfang av filmer innen denne dokumentarsjangeren. Ofte gir de et unikt innblikk i sider ved artistene og industrien de er en del av, som ellers ikke er allment kjent. Kosmorama har de siste årene vist musikkfilmer med stor suksess. Trondheim er en utpreget musikkby og kanskje er dette en av årsakene til at denne typen filmer slår så godt an. Sammen med Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk har vi valgt ut tre filmer du bør få med deg, gjerne med litt ekstra god lyd på anlegget: Crock of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan er et nært portrett av punkikonet og tidligere vokalist i The Pogues, Rockfield: The Studio on the Farm tar oss med til en av de mest legendariske innspillingsstudioene i England, mens The Go-Go´s er historien om det første bandet med kun kvinnelige medlemmer som nådde 1.plassen på Billboards albumliste. I tillegg til å portrettere svært ulike artister og deres omgivelser, viser disse filmene også at rockumentaren som dokumentarfilm kan anta svært ulike former.

Som en del av vårt fokus på rockumentarer, har vi produsert en podkast hvor førsteamanuensis i filmvitenskap Asbjørn Tiller møter museumskonservatorene Morten Haugdahl og Mathias Østrem fra Rockheim for en prat om rockumentaren som sjanger og årets musikkfilmprogram på Kosmorama. De deler lidenskapen for musikk og øser her av både kunnskap og fun facts som er morsomt å ta med seg på veien når du ser årets musikkfilmer.

Hør podkasten her eller i din Acast-app.

Musikkfilm er en programserie på Kosmorama i samarbeid med Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk. Podkasten er støttet av Fritt Ord.

Rockumentar Podkast2

Se panelsamtale om musikkfilm

Aktuelt