Filmtips nettside sommer2024 Filmtips nettside sommer2024 Filmtips nettside sommer2024 Filmtips nettside sommer2024 Filmtips nettside sommer2024 Filmtips nettside sommer2024

Filmtips for sommerferien

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for hele sommeren. Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Late Night With The Devil

Latenight

Hvor: Trondheim Kino

31. oktober 1977.
Jack Delroy, en konkurrent til Johnny Carson, er vert for det syndikerte talkshowet ‘Night Owls’, som har vært en trofast følgesvenn for søvnløse seere over hele landet. Etter at Jacks kone døde tragisk for et år siden, har seertallene stupt. Desperat etter å forbedre situasjonen planlegger Jack en Halloween-spesial uten sidestykke, uvitende om at han er i ferd med å slippe løs en forferdelig ondskap i amerikanske hjem.

Late Night With The Devil
er en kritikerrost skrekkfilm som vil holde deg på kanten av setet helt til siste slutt.

Robot Dreams

Robotdreams

Nominert til Oscar for beste animasjonsfilm, og vinner av beste animasjonsfilm under European Film Awards!

Robot Dreams forteller om Dog, som bor på Manhattan på 80-tallet og er lei av å være alene. I kjedsomhet bygger han en robot for å få selskap, og resultatet blir over all forventning: De to blir som uadskillelige. Men, så, en dag, blir Dog tvunget til å forlate robotvennen sin. Vil de noensinne møtes igjen?

En dypt menneskelig og rørende historie om ensomhet og vennskap, om det å gi kunne gi slipp og gå videre i livet. Robot Dreams er ikke bare bevegende og vakker, den er også et helt fantastisk portrett av New York på 80-tallet.

Funny Games

Funnygames

Hvor: Strømming

En het sommerdag i et ferieparadis ved en vakker innsjø. Familien Schober installerer seg i sitt romslige sommerhus og forbereder seg på deilige dager bak trygge gjerder og en solid, låst port. Men det er noen i nærheten som har andre planer. To hvitkledde og særs veloppdragne gutter banker på hos familien Schober og vil låne noen egg. Hvordan kom de gjennom porten?

Guttene er kledd i hvitt, som om de var klare for seiling eller golf og de har hvite hansker på. Men en av dem er redd for hunder, og eggene knuser. Spillet er igang. Snart forvandles luksusvillaen til en nådeløs utryddelsesleir uten fluktmuligheter. Er det lov å jukse? Å lyve? Hvem bestemmer spillets regler? Kanskje alt menneskelig samvær bare er et spill? Kanskje livet, døden, frelse og straff er biter i et gigantisk veddemål som enkeltmennesket bare fatter en brøkdel av?

De to hvitkledde guttene bærer apostlenes navn - Peter og Paul, men de henvender seg også til hverandre som TV-slavene Beavis og Butthead, eller tegnefilmfigurene Tom & Jerry. Er de lekelystne og nådeløse silkeramp, vanvittige psykopater, religiøse fanatikere eller rett og slett hevnende engler?

Michael Haneke - den østerrikske mesterregissøren som ga oss trilogien
Det syvende kontinent
(1989), Bennys Video (1992) og 71 fragmenter av
tilfeldighetens kronologi
(1994) - presenterer her en nervepirrende grøsser som rystet presse og publikum på Cannes-festivalen 1997. Igjen vil Haneke ha oss til å tenke gjennom hvordan medievolden virker og hva den gjør med oss i det lange løp. Men denne gangen går han til verks på en ny, og langt mer effektiv måte.

Perfect Days

Perfect days

Hvor: Strømming

Hirayama vasker offentlige toaletter i Tokyo. Til og fra jobb kjører han bil mens han hører på kassetter med klassisk pop og rock. I leiligheten sin har han få møbler, mange bøker og en god del planter. Dagene er fylt av rutiner og livet er i vater, men en dag kommer en ung niese uanmeldt på besøk. Livet til Hirayama vil aldri bli det samme igjen.

Med denne Oscar-nominerte filmperlen om de små, men vesentlige tingene i livet, viser Wim Wenders hvilken mesterlig regissør han er. Kôji Yakusho som spiller Hirayama mottok prisen for beste skuespiller i Cannes og filmen vant publikumsprisen under Film fra Sør.

Atlantics

Atlantics

Hvor: Strømming

Unge Ada må inngå et arrangert ekteskap med en rik mann, og blir sønderknust når den hun egentlig elsker blir savnet på havet – men et mirakel gjør at de møtes igjen.

Mr. Bean's Holiday

Mr beans holiday

Hvor: Strømming

Den uheldige Mr. Bean drar på ferie til den franske riviera, der han blir trukket inn i en utilsiktet kidnapping og et tilfelle av personforveksling.

Somewhere

Somewhere 2010 09

Hvor: Strømming

Somewhere er et drama fra regissøren av Lost in translation, Sofia Coppola. I september ble den belønnet med den prestisjefylte Gulløven ved filmfestivalen i Venezia.

Den fremgangsrike og ofte skandalerammede skuespilleren Johnny Marco bor på Hollywoods legendariske Chateau Marmont Hotel og lever ett liv i overflod. Hans dager består av drinker, damer, raske biler og hengivne fans. I Johnnys selvopptatte verden er kun en ting viktig - Johnny selv. Stjernens tilværelse blir snudd på hodet, når hans elleve-årige datter Cleo uventet flytter inn til ham og setter igang noe som skal få ham til å revurdere hele sitt liv.

Do The Right Thing

Do the right thing 409971871 large

Hvor: Strømming

En fortelling om rasemessige spenninger og hat på en sommerettermiddag i et hovedsakelig svart Brooklyn-nabolag.

A Bigger Splash

A bigger splash

Hvor: Strømming

Et amerikansk par, Paul og Marianne, tilbringer ferien sin i Italia, men får problemer når kona inviterer en tidligere elsker og hans tenåringsdatter på besøk. Det fører til sjalusi og farlige seksuelle situasjoner.

The Wicker Man

Wicker man

Hvor: Strømming

De gjør ting annerledes på Summerisle. De underviser i kristendommen i forbifarten, men deres egne tro er mer eldgamle ... de merkelige, mystiske skikkene og ritualene fra fjerne steder og forlengst glemte dager. Men Summerisle er ikke en fjern atoll i Sør-Stillehavet – det er en liten, avsidesliggende, privat eid øy fra det tjuende århundre utenfor vestkysten av Skottland. Til Summerisle kommer sersjant Howie fra Vest-Highlands politiet, for å etterforske den påståtte forsvinningen av tolv år gamle Rowan Morrison. Det som starter som en rutinemessig undersøkelse, blir til et skremmende mareritt for denne hengivne kirkegjengeren.

Aktuelt