Co G 04 Shane Mac Gowan 1987 credit Andrew Catlin Co G 04 Shane Mac Gowan 1987 credit Andrew Catlin Co G 04 Shane Mac Gowan 1987 credit Andrew Catlin Co G 04 Shane Mac Gowan 1987 credit Andrew Catlin

Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan

  • 124 min
  • Storbritannia
  • Musikkfilm
The pogues 35 bw 07 14 1985 F 14jpg
Co G 04 Shane Mac Gowan 1987 credit Andrew Catlin
Co G 00 Johnny Depp Shane Macgowan Victoria Mac Gowan photo credit Greg Williams
Crock of Gold er en virvelvind av en dokumentar der vi møter punkikonet og frontmannen i The Pogues, Shane MacGowan. Filmen har undertittelen «A Few Rounds with Shane MacGowan» og følelsen du går ut fra kinosalen med er ikke langt unna det du ville følt om du hadde sittet i baren med han på ordentlig. Les mer

Dette er en virvelvind av en dokumentar som tar i bruk animasjon og arkivfilm på fascinerende måter. Filmen vever sammen fortellingen om McGowans liv og Irlands historie. Vi ser blant annet arkivklipp der McGowan står i bakgrunnen og gliser når den britiske statsministeren Tony Blair og Sinn Féin-leder Gerry Adams har fredssamtaler.

Filmregissøren Julien Andrew Temple startet sin karriere med kortfilmer om Sex Pistols, og dette er også bandet som for alvor åpnet McGowans øyne for punken.


The Pogues ble dannet i London i 1982 under det gæliske navnet «Pogue Mahone», som betyr «kyss meg i ræva». Musikken deres har blitt omtalt som keltisk punk. De ble allemannseie med den moderne klassikeren «Fairytale of New York» fra 1988. 62-årige McGowan er nå preget av å ha levd hardt. Likevel er denne filmen en hyllest til livet, rusen og musikken som får deg til både å le og gråte.


Filmen er tilgjengelig på Kosmorama Digital 8. – 28. mars.

Se film og kjøp billett her

Informasjon

Originaltittel Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan
Regissør Julien Temple
År 2020
Lengde 124 min
Land Storbritannia
Språk Engelsk
Tekst Ingen tekst
Skuespillere Shane MacGowan, Johnny Depp, Bobby Gillespie, Siobhan MacGowan

Filmen er en del av programserien

Musikkfilm

Relaterte filmer

The Go Gos1

The Go-Go’s

  • 98 min
  • USA, Canada, Irland
  • Musikkfilm