Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy Filmtips nettside header 2024 copy

Filmtips uke 23

Kosmorama anbefaler kvalitetsfilmer for denne uken.
Disse titlene kan du få med deg enten på det store lerretet eller på ulike strømmetjenester!

Bad Boys: Ride or Die

Badboys2

Hvor: Trondheim Kino

Denne sommeren er hele verdens favoritt-Bad Boys tilbake med sin ikoniske mix av halsbrekkende action og rå humor, men denne gangen med en twist: Miami's beste er på rømmen.

Spillets Regler

Rdj2

Hvor: Cinemateket

På et fransk slott møter vi en rekke aristokrater som er samlet for å jakte på kaniner på dagtid – og bedrive selskapligheter på kvelden. Et trekantdrama utspiller seg, men også blant tjenerskapet florerer misunnelsen og begge samfunnsklassene lyver like lett. Tittelen på filmen henviser til reglene som styrte livet, både hos over- og underklassen. Ble disse reglene brutt hadde det sosiale konsekvenser for begge klassene.

Spillets regler er nå regnet som en av de beste filmene som noen gang har blitt laget, men da filmen ble sluppet i 1939 var den en økonomisk katastrofe. Regissør Jean Renoir kuttet ned filmen fra 113 minutter til 85 minutter, og filmens fulle versjon fikk man ikke se før nypremieren på filmfestivalen i Venezia i 1956. Filmkritikere og filmskapere har siden hyllet filmen og henvist til den som inspirasjon for deres verk. Robert Altman var tungt inspirert av filmen når han lagde Gosford Park (2001) og ytret: “The Rules of the Game taught me the rules of the game.”

Rebel

Rebel

Hvor: Strømming

Kamal, en ung marokkaner i eksil, driver rundt i en ganske formålsløs tilværelse. Gjennom årenes løp har det vært noen sammenstøt med politiet. Alt til morens fortvilelse og lillebroren Nassims glede. Når krigen bryter ut i Syria, ser Kamal en mulighet til å gjøre opp for noe av det han har forårsaket. Han blir med i en hjelpeorganisasjon for å hjelpe folk på bakken i konfliktområdet. Men som så ofte er veien til helvete brolagt med gode intensjoner. I Syria blir Kamal kidnappet av IS. Snart er han en integrert del av organisasjonen og dreper i deres navn.

Aktuelt