Daaaaaali2 Daaaaaali2 Daaaaaali2 Daaaaaali2 Daaaaaali2 Daaaaaali2

Programserie: Skråblikk

Velkommen til Kosmoramas absurde (og tidvis litt rare) hjørne! I programserien skråblikk finner du filmer med elementer av det surrealistiske, absurde eller konseptuelle som med et skjevt smil kommenterer tingenes tilstand.

Robot Dreams3

Se trailer

Robot Dreams

New York på 1980-tallet: En ensom hund tilbringer tiden alene i leiligheten sin. TVen holder ham med selskap mens han spiser dårlig ferdigmat fra mikrobølgeovnen. En reklame for en splitter ny robot-modell dukker opp på skjermen, og hunden ringer inn en bestilling sporenstreks. Pakken leveres på døra, og ivrige poter skrur robot-delene sammen. Endelig har hunden fått en bestevenn for livet! Vennskapet ser ut til å være uslitelig, men en dag blir hunden tvunget til å forlate roboten på ei strand. Vil de noen gang få møte hverandre igjen?

FAQ still

Se trailer

FAQ

En av de merkeligste filmene under årets festival handler om den nysgjerrige skolejenta Dong Chun, som tilfeldigvis finner ei flaske med risvin på en sommerleir. Hun tar med seg en klunk hjem, og snart oppdager hun at vinen bobler og lager lyder som umulig kan dreie seg om vanlig fermentering. Kan det stemme at den mystiske risvinen prøver å kommunisere med henne? Og vet den mer om verden enn hva menneskene gjør?

Daaaaaali2

Se trailer

Daaaaali!

En ung, fransk journalist skal intervjue selveste Salvador Dali. Hensikten er å lage en dokumentarfilm om den ikoniske kunstneren, men forsøk etter forsøk blir mislykkes fullstendig. De mange møtene med Dali flettes sammen med drømmer og alternative virkeligheter.
Tips: Daaaaali! vises på Kosmorama sammen med regissøren (Quentin Dupieux) sin forrige film, Yannick. Disse to kan sees rett etter hverandre på mandag, torsdag og lørdag i festivaluka.

Yannick3

Se trailer

Yannick

Midt under en teaterforestilling får en av publikummerne nok. Yannick avbryter hele forestillingen og forteller både skuespillerne og resten av publikum at han synes teaterstykket er dørgende kjedelig. Bevæpnet med revolver og dårlig oppførsel tar han hele salen som gissel og setter sine egne premisser for hva kvelden skal by på.
Tips: Yannick vises på Kosmorama sammen med regissøren (Quentin Dupieux) sin nyeste film, Daaaaali! Disse to kan sees rett etter hverandre på mandag, torsdag og lørdag i festivaluka.

Hundreds of Beavers

Se trailer

Hundreds of Beavers

På et frostbitt sted i Amerika, en gang på 1800-tallet, opplever eplebonden og spritbrenneren Jean Kayak en katastrofe når frukthagen og destilleriet hans ramponeres av menneskets verste fiender: bevere! Full på sin egen styrkedrikk må han nå bli en legendarisk fangstmann og bekjempe hundrevis – muligens tusenvis – av slemme bevere. Dette er en enda viktigere kamp enn du kanskje skulle tro, siden det i bunn og grunn kan hende det handler om hvem som skal få herredømme over vår kjære verden: Menneskeheten eller beverriket.

Aktuelt