Tatami2 Tatami2 Tatami2 Tatami2 Tatami2 Tatami2

Programserie: Samfunn

I programserien samfunn viser Kosmorama filmer som synliggjør enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet og som belyser, kommenterer eller kritiserer verdenen vi lever i. Filmene i denne programserien løfter frem historier fra mange av verdens land, og i år kan du se filmer fra blant annet New Zealand, Japan, Italia og Polen.

Io capitano3

Se trailer

Io Capitano

16 år gamle Seyduo og hans fetter Mousa har samlet akkurat nok penger til reisen fra Senegal til Europa. Det viser seg å bli en mye mer farefull ferd enn de trodde – og de har ingen vei tilbake. Filmen er nominert til Oscar for beste internasjonale film.

Les indesirables

Se trailer

Les indésirables

Regissør Ladj Ly fikk suksess med sin forrige film, den Oscar-nominerte Les Misérables (2019), og her følger han opp med et nytt og intenst fokus på fattigdomsutfordringene i Frankrike.

Når befrielsen kommer3

Se trailer

Når Befrielsen Kommer

Andre verdenskrig går mot slutten, og flere hundre tusen tyskere flykter til Danmark. Høyskolerektoren Jacob og hans familie står overfor et dilemma når skolen plutselig må brukes som interneringsleir for 500 flyktninger. Tyskerhatet blant danskene står sterkt, og de som hjelper flyktningene kan bli stemplet som kollaboratører.

Evil Does Not Exist3

Se trailer

Evil does not exist

Ryûsuke Hamaguchi, regissøren av Drive My Car (2021) følger opp sin internasjonale suksess med en ny lavmælt film, som samtidig er en økopolitisk thriller som byr på overraskelser.

Green Border3

Se trailer

Green Border

Green Border er en velgjort og vond film som setter søkelys på moral og menneskelighet på en modig, medrivende og dagsaktuell måte – et kritikerrost knyttneveslag av en film som fortjent vant juryens spesialpris og flere andre priser under filmfestivalen i Venezia.

Visningen tirsdag 5. mars kl. 15:00 innledes av Beate Ekeløve Slydal fra Amnesty.

The Peasants3

Se trailer

The Peasants

Hva får du når du kombinerer nobelprisvinnende litteratur og over 200 000 arbeidstimer med oljemaling fra over 100 kunstnere i Polen, Ukraina, Litauen og Serbia? Svaret er den visuelt slående animasjonsfilmen The Peasants. Den er laget av regissørene bak Loving Vincent (2017) og er basert på Władysław Reymonts roman med samme navn.

The Siren3

Se trailer

The Siren

The Siren skildrer kaoset som oppstår i en by som blir angrepet av raketter i konflikten mellom Iran og Irak på starten av 1980-tallet. Gjennom detaljert og poetisk animasjon følger vi den 14-årige Omid. I angrepet blir han vitne til at hans eldre bror forsvinner til frontlinjen av krigen, mens resten av familien flykter. I møte med byens eksentriske persongalleri søker Omid etter sin bror.

Uproar3

Se trailer

Uproar

Når New Zealand skal møte Sør-Afrika i en rugbykamp, utløses store demonstrasjoner mot apartheid i øystaten. 17-åringen Josh er ikke så opptatt av rugby. Men han har maori-bakgrunn og må ta et standpunkt i kampen mot rasisme og for å stå opp for seg selv.

Tatami3

Tatami

Verdensmesterskapet i judo er i gang. Der skal Iranske Leila konkurrerer mot utøvere fra langt mer liberale land. Det er allerede en bragd at Leila har kommet dit hun er, for det er ikke vanlig at iranske kvinner har en sportskarriere – og enda mer uvanlig er det å lykkes. Når mesterskapet går av stabelen, oppnår Leila gode resultater på judomatta. Men konkurransen får en brå vending når treneren hennes, Maryam, mottar en truende telefonsamtale.

Terrestrial Verses3

Se trailer

Terrestrial Verses

En far strever med å få velge navn til sin nyfødte sønn, mens ei mor må forsvare sin unge datters klesvalg og interesser. En mann må gjennom et ubehagelig avhør for å få seg førerkort, mens ei kvinne må tåle et upassende jobbintervju. Disse er blant situasjonene som skildres i de ulike interessante vignettene som utgjør denne filmfortellingen.

Aktuelt