Terrestrial Verses2 Terrestrial Verses2 Terrestrial Verses2 Terrestrial Verses2

TERRESTRIAL VERSES

  • 77 min
  • Iran
  • Samfunn
  • 12 år
  • 3 Visninger
Terrestrial Verses3
Terrestrial Verses2
Terrestrial Verses1

En far strever med å få velge navn til sin nyfødte sønn, mens ei mor må forsvare sin unge datters klesvalg og interesser. En mann må gjennom et ubehagelig avhør for å få seg førerkort, mens ei kvinne må tåle et upassende jobbintervju. Disse er blant situasjonene som skildres i de ulike interessante vignettene som utgjør denne filmfortellingen.

Les mer

Dette er en både modig, medrivende og morsom satire. De mange historiene kretser rundt individets møte med kulturelle, religiøse og sosiale ideologier og institusjoner i det autoritære iranske samfunnet. Samtidig er filmen utfordrende for oss som tilskuere, der et statisk kamera tvinger oss til å ta synsvinkelen til urettferdige og urimelige personer som utøver sin makt.

Terrestrial Verses er en undergrunnsfilm fra regissørduoen Ali Asgari og Alireza Khatami. Den ble spilt like etter at Mahsa Amini-protestbevegelsen startet. Filmen førte til at iranske myndigheter har gitt Asgari forbud mot både å reise ut av landet og å lage flere filmer. For selve filmen er også en slags protest, der den gir et kritisk og viktig innblikk i hverdagen til vanlige folk i Iran.

Visninger

Mandag 04. mars 22.00 22.00 Prinsen 2
Kjøp billett
Torsdag 07. mars 16.15 16.15 Prinsen 3
Kjøp billett
Lørdag 09. mars 10.30 10.30 Prinsen 8
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel Ayeh haye zamini
Regissør Ali ASGARI
Alireza KHATAMI
År 2023
Lengde 77 min
Land Iran
Språk persisk
Tekst engelsk
Skuespillere Sadaf ASGARI, Majid SALEHI, Gohar KHEIRANDISH

Filmen er en del av programserien

Samfunn