Green Border Green Border Green Border Green Border

GREEN BORDER

  • 152 min
  • Polen, Frankrike, Tsjekkia
  • Samfunn
  • 15 år
  • 3 Visninger
Green Border3
Green Border
Green Border2

Grenseovergangen mellom Belarus og Polen er kjernen i dette viktige og kruttsterke, virkelighetsbaserte storverket fra mesterregissør Agnieszka Holland. Filmen har bakteppe i den politisk manipulerte humanitære krisen som oppstod i området i 2021, da flyktninger fra forskjellige krigssoner i Midt-Østen og Nord-Afrika ble lokket til området med lovnad om en enkel vei inn i EU, men i stedet endte opp som brikker i et umenneskelig maktspill.

Les mer

Gjennom å se på enkeltskjebner, som også speiler det større bildet, følger filmen flyktningenes kamp for å krysse grensen og overleve, grensevaktene som jakter på dem, og aktivistene som gjør sitt beste for å hjelpe på situasjonen.

Green Border er en velgjort og vond film som setter søkelys på moral og menneskelighet på en modig, medrivende og dagsaktuell måte – et kritikerrost knyttneveslag av en film som fortjent vant juryens spesialpris og flere andre priser under filmfestivalen i Venezia. I hjemlandet Polen har filmen derimot blitt møtt med motstand fra makthavere og myndigheter.

Visninger

Tirsdag 05. mars 15.00 15.00 Prinsen 2
Kjøp billett
Fredag 08. mars 18.00 18.00 Prinsen 6
Kjøp billett
Søndag 10. mars 16.00 16.00 Prinsen 3
Kjøp billett

Informasjon

Originaltittel ZIELONA GRANICA
Regissør Agnieszka HOLLAND
År 2023
Lengde 152 min
Land Polen, Frankrike, Tsjekkia
Språk Polish, Arabic, English
Tekst engelsk
Skuespillere Jalal Altawil, Maja Ostaszewska, Behi Djanati Atai

Filmen er en del av programserien

Samfunn