Vika1 Vika1 Vika1 Vika1 Vika1 Vika1

Programserie: Musikkfilm

Trondheim er et av landets mest spennende steder å være for enhver musikkinteressert. Vi har en rekke konsertscener, spennende festivaler, en internasjonalt anerkjent jazzlinje og hopevis av ildsjeler som brenner for å skape en enda bedre musikkby. Som en hyllest til alle som lever og ånder for musikk, har vi satt sammen en programserie bestående av musikkfilmer om innflytelsesrike artister, band og trender i musikkverdenen. Med på laget har vi med oss en av byens største musikkaktører: Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk. Sammen har vi valgt ut fem ulike filmer som sier noe om hvordan musikk setter preg på våre liv.

Brev til Håkon Banken3

Brev til Håkon Banken

Håkon Banken (1949-2018) er en særegenhet i norsk musikkhistorie. Den beskjedne country- og dansebandmusikeren solgte over en halv million kassetter og var svært populær på 70- og 80-tallet. Men livet hans var også preget av angst og depresjon. Han spilte nesten aldri live og ga sjelden intervjuer.

På Kosmorama kan du i år se verdenspremieren av denne dokumentarfilmen som er regissert av Sven Arild Storberget fra Elverum og Martin Walther fra Trondheim. Regissørene vil være til stede for en samtale etter visningen Onsdag kl. 17:00 i Prinsen 5.

Visningen lørdag 9. mars kl. 14:15 innledes av Morten Haugdahl, førstekonservator hos Rockheim.

Somliga går2

Se trailer

Somliga går med trasiga skor

Cornelis Vreeswijk (1937-1987) satte dype spor etter seg i skandinavisk visesang og populærkultur. Men ved siden av å være en høyt elsket trubadur som talte for de utstøtte i samfunnet, hadde han flere skyggesider, preget av alkoholisme, sjalusi og vold.

Visningene tirsdag 5. mars kl. 17:45 og lørdag 9. mars kl. 12:00 innledes av Kristian Krokfoss, museumsformidler hos Rockheim.

Vika3

Se trailer

Vika!

Wirginia Szmit er ikke som andre 84-åringer. Under navnet DJ Vika er hun en stjerne i Warsawas uteliv. Full av energi lever hun livet etter sine egne regler og fester som om det knapt finnes noen morgendag.

Visningen fredag 8. mars kl. 14:00 innledes av Tone Erlien Myrvold, forsker hos Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Ryuichi Sakamoto Opus2

Se trailer

RYUICHI SAKAMOTO | OPUS

Ryuichi Sakamoto (1952-2023) har komponert musikken til flere moderne filmklassikere, deriblant The Last Emperor (1987) og The Revenant (2015). I denne konsertfilmen er han i livets siste fase, men samler krefter til en aller siste opptreden. Han setter seg ved pianoet og framfører 20 av sine verk – både filmmusikk og andre komposisjoner.

Tips: Få også med deg filmen Monster på festivalen, den siste filmen Ryuichi Sakamoto tonesatte.

Visningene mandag 4. mars kl. 19:00 og torsdag 7. mars kl. 16:45 innledes av Mathias Østrem, konservator hos Rockheim.

The Stones and Brian Jones3

Se trailer

The Stones and Brian Jones

The Rolling Stones er utvilsomt et av historiens mest legendariske rockeband. Denne dokumentaren utforsker nøkkelen til bandets suksess og avdekker hvordan grunnleggeren Brian Jones ble etterlatt i historiens skygger. Brian Jones var et kreativt musikalsk geni, men slet med store rusproblemer og fikk en tragisk skjebne. I 1969 ble han ekskludert bandet han hadde startet, og bare en måned etterpå druknet han i et svømmebasseng.

Visningene onsdag 6. mars kl. 19:00 og lørdag 9. mars kl. 16:15 innledes av Bjørnar Bruket, musikkbibliotekar hos Rockheim.

Aktuelt