Babettesfeastcover 0 Babettesfeastcover 0 Babettesfeastcover 0 Babettesfeastcover 0 Babettesfeastcover 0 Babettesfeastcover 0

Kulinarisk kino: Store film - og matopplevelser på Spontan og Gubalari

Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) og Kosmorama inviterer til middag og visning av den kulinariske klassikeren Babettes gjestebud (1987) på K-U-K.

K-U-K har på kort tid blitt en viktig del av Trondheims bybilde og kulturliv. Nå inviterer de, i samarbeid med Kosmorama, til en fest av en filmkveld sammen med galleriets restaurant Gubalari. I filmen servers skilpaddesuppe, blinis Demidoff med kaviar, vaktler i sarkofag med foie gras og trøffelsaus, oster fra Auvergne og baba (formkake) med rom og frisk glasert fruktsalat. Under filmvisningen serverer Gubalari sin egen tolkning av disse fem rettene - og vi gleder oss til å smake! Det vil også være mulig å bestille vinpakke til måltidet.

Om filmen:

Babettes Gjestebud (1987)

Babette er mesterkokk i Paris, men må flykte fra revolusjon og opptøyer i den franske hovedstaden. Hun ender opp i Jylland, hvor hun får seg jobb som husholderske for de to døtrene av landsbyens avdøde prest. Når Babette plutselig vinner i et lotteri, bruker hun pengene på å servere et nydelig festmåltid til sine verter og deres naboer. Babettes kokkekunst har til nå vært en hemmelighet, og hun overrasker sine gjester med sine kulinariske spesialiteter, i det hun serverer det perfekte måltid.

Denne filmklassikeren er basert på en fortelling av Karen Blixen og vant Oscar for beste fremmedspråklige film.


Om arrangementet:

Vi oppfordrer deg til å kjøpe billetter sammen med de du vil dra med, slik at dere får sitte ved samme bord. Ta kontakt med oss på admin@kosmorama.no hvis dere har kjøpt billettene separat. Dørene åpner kl.18.00, og filmen starter kl.19.00.


Arrangementet er en del av Kulinarisk kino, en programserie fra Kosmorama som setter matkultur i fokus og kombinerer smaksopplevelser med filmopplevelser. Kosmorama er ekstremt stolt over å kunne samarbeide med noen av de fantastiske aktørene i matbyen Trondheim! Mer informasjon om Kulinarisk kino vil du finne på kosmorama.no og i våre øvrige kanaler etter hvert som festivalen nærmer seg.

Hundred foot

Sulten på flere kulinariske filmopplevelser? Kosmorama har flere alternativer i det kulinariske programmet.

KULINARISK KINO: THE HUNDRED-FOOT JOURNEY PÅ SPONTAN VINBAR
Spontan Vinbar og Kosmorama inviterer til tidenes fusion-aften - indisk møter klassisk fransk i Fjordgata! Vi viser filmen The Hundred-Foot Journey (2014) sammen med en meny på syv serveringer.

Staben på Spontan har vært mye i Frankrike, og vinkartet er ekstremt godt plantet i de store franske regionene, noe dere vil merke denne kvelden. Valget av nettopp denne filmen falt også naturlig for oss, da en av kokkene på Spontan har indisk opphav. Dette blir derfor en opplevelse der både Spontan og gjestene på en genuin måte kan se hvordan man kan bygge en kulinarisk bro mellom disse landene. Vi gleder oss masse!

Filmvisningen vil foregå på Spontan med servering under filmvisningen og etter. Menyen vil være bygget opp av tre snacks, tre litt større retter og én dessert

Aktuelt