Amanda2 Amanda2 Amanda2 Amanda2 Amanda2 Amanda2

Kosmoramas NDA-program har fokus på fremtidens filmskapere

I New Directors Award (NDA) har Kosmorama viet sitt konkurranseprogram til fremtidens filmskapere, de nye stemmene i den store globale filmverdenen som vi har tro på skal markere seg sterkt i årene som kommer.

I NDA-programmet er det ikke bare filmene som skal være gode, regissørene skal også vise at de har noe ekstra som historiefortellere og/eller filmkunstnere.Kriteriet er at de ikke skal ha laget mer enn tre helaftens fiksjonsfilmer. Kosmoramas programråd har i felleskap nominert de ti filmene som kjemper om prisen. I år er nesten alle filmene debutfilmer. Disse sterke kandidatene utgjør vårt New Directors-program. En profesjonell jury kårer vinneren av New Directors Award blant disse. Prisvinneren offentliggjøres før avslutningsfilmen 12. mars.

Kosmorama har gjennom årenes løp introdusert flere av framtidens regissører for vårt festivalpublikum. Et eksempel på dette, er regissør Martin McDonagh (f. 1970) som deltok i NDA på Kosmorama 2008 med sin spillefilmdebut In Bruges. For denne filmen ble McDonagh senere nominert til Oscar i kategorien beste originalmanus. I år er McDonagh nominert på nytt med den kritikerroste BAFTA-vinneren Banshees of Inisherin. Den har vi forøvrig satt opp med én visning under årets Kosmorama i forbindelse med vårt Oscar-fokus.

Du kan lese mer om årets NDA-kandidater og finne billetter til disse her


Aktuelt