Kopi av Håkon Karlsen Håkon Karlsen Frivillige03 Kopi av Håkon Karlsen Håkon Karlsen Frivillige03 Kopi av Håkon Karlsen Håkon Karlsen Frivillige03 Kopi av Håkon Karlsen Håkon Karlsen Frivillige03 Kopi av Håkon Karlsen Håkon Karlsen Frivillige03 Kopi av Håkon Karlsen Håkon Karlsen Frivillige03

Kosmorama 2021 blir heldigital

Kosmorama har i det lengste planlagt for å kunne gjennomføre både fysisk og digital festival. Slik blir det dessverre ikke.

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival, som går av stabelen 8. – 14. mars i år, blir kun arrangert digitalt. Dette har styret i festivalen vedtatt etter en tilrådning fra Trondheim kommune etter at COVID 19-situasjonen i byen har blitt mer usikker den siste tiden på grunn av mutantutbrudd. Selv om kommunen nå mener at de har fått bedre kontroll over utbruddet, fastholdes rådet ut fra en samlet vurdering.


Kosmorama har i det lengste planlagt for å kunne gjennomføre både fysisk og digital festival. Men da det i onsdag i forrige uke ble klart at Trondheim kommune innførte strengere restriksjoner på grunn av økt fare for mutantutbrudd av COVID-19, ga kommunen også en klar tilrådning til Kosmorama om å gjennomføre årets filmfestival som et digitalt arrangement. Dette rådet har festivalen valgt å følge.

Digital festival skal gjennomføres

Kosmorama vil nå fokusere på å gi et best mulig digitalt tilbud til publikum. På strømmeplattformen Kosmorama Digital kan du se film når du vil fra din egen stue. Plattformen vil inneholde et utvalg av filmene fra årets program, i tillegg til et utvalg favoritter fra tidligere festivaler. Vi vil annonsere programmet for den digitale festivalen om en liten stund, men tilbudet kommer til å omfatte om lag 50 filmer totalt.

Den digitale plattformen lanseres 1. mars, og som oppvarming til selve festivaluka kan du allerede da se filmene fra tidligere utgaver av festivalen. 8. mars lanseres årets program. Med noen få unntak vil disse filmene, og arkivtitlene, være tilgjengelig for publikum helt fram til og med 28. mars. I likhet med visninger i fysisk kinosal, vil filmene på den digitale plattformen ha begrenset kapasitet og tilgangen er dermed med forbehold om at filmtitler kan bli utsolgt.

På den digitale plattformen kan man se filmer uten festivalpass. Da betaler man for tilgang per visning, og velger fritt blant filmene som er tilgjengelig. Det vil også bli lagt ut et begrenset antall digitale festivalpass når programmet slippes.

Les mer om digital festival her.

Hva betyr dette for deg som har kjøpt billetter?


FESTIVALPASS

Alle som har kjøpt festivalpass, skal ha fått informasjon på mail om hvilke muligheter de har. Alternativene er å overføre festivalpass til den digitale plattformen, utsette passet til Kosmorama 2022 eller få beløpet refundert. Hvis du har festivalpass til Kosmorama 2021: sjekk mailen din og kryss av for hvilket alternativ du ønsker, så skal vi følge deg opp så snart som mulig.

Hvis du velger at festivalpasset skal utsettes til 2022, vil du få tilsendt nye billetter etter at årets festival er gjennomført.


KLIPPEKORT

Alle klippekortene som er kjøpt til Kosmorama 2021 vil automatisk få forlenget gyldighet slik at de gjelder for festivalen i 2022. Dersom du heller ønsker å få refundert beløpet, ta kontakt med Trondheim Kino på kino@trondheimkino.no.


ENKELTBILLETTER

Alle som har kjøpt billetter til enkeltvisningene som allerede nå var ute for salg, vil automatisk få pengene sine refundert. Du trenger ikke å ta kontakt med kinoen eller Kosmorama for at dette skal gå i orden.


BILLETTER TIL ARRANGEMENT

Dersom du har billetter til Kulinarisk kino (på Britannia eller på Alma’s) eller visning av Moulin Rouge! på Gamle Scene, vil du innen kort tid motta en mail fra oss med informasjon om ny dato for arrangementet. Dersom ny dato ikke passer for deg, vil du få mulighet til å refundere billetten din. Vi ber om tålmodighet mens vi prøver å finne gode løsninger og nye datoer for disse arrangementene.Aktuelt