Spørsmål og svar om den digitale festivalen.

I år blir Kosmorama en heldigital festival. Det betyr at vi ikke har fysiske visninger eller arrangement, men at festivalen primært vil foregå på Kosmoramas egen strømmeplattform. Hvis du hadde kjøpt pass til fysisk festival og lurer på hva som skjer med det, kan du lese denne artikkelen.

Hva kan jeg se på den digitale plattformen?

Mange av filmene vi opprinnelig hadde tenkt å vise på Kosmorama 2021 i kinosalene, blir nå tilgjengelig på plattformen. Dette utvalget utgjør per nå om lag 30 filmer, og vi jobber nå med å få på plass flere filmer. I tillegg vil 15-20 arkivtitler, altså favoritter fra tidligere festivaler, være på det digitale programmet.

Når kan jeg se film på den digitale plattformen?

Den digitale plattformen lanseres 1. mars, og som oppvarming til selve festivaluka kan du allerede da se filmene fra tidligere utgaver av festivalen. 8. mars lanseres årets program. Med noen få unntak vil disse filmene, og arkivtitlene, være tilgjengelig for publikum helt fram til og med 28. mars. Perioden hver film er tilgjengelig kan du allerede nå se i bunnen av beskrivelsene av filmene her på nettsiden.

Hvordan kan jeg se film på den digitale plattformen?

De som har kjøpt digitalt festivalpass eller fått omgjort festivalpass til digitalt får en invitasjon til å registrere en bruker på strømmeplatformen. Da har du fri tilgang til å se alle titlene som ligger der inne. Man må ikke ha festivalpass for å se film: Det er også mulig å kjøpe tilgang til de enkelte filmene. Dette vil koste 89 kroner for nye filmer og fra 39 kroner for arkivfilmer.

Kan jeg se filmene på TV-en min?

Ja, du kan se filmene på din egen TV via tjenester som Chromecast og Airplay hvis du har de nødvendige enhetene (Chromecast, Apple TV eller Smart-TV). Du vil finne et symbol for dette i nederste høyre hjørne av avspilleren. Du kan også koble til TV og projektor med HDMI-kabel eller lignende.

Hvordan fungerer visnigner på den digitale plattformen?

Årets festivalfilmer vil være tilgjengelig fra 8. mars. Det er ikke satt opp bestemte tidspunkt for visninger av filmene: her velger du selv når du vil se filmen så lenge den er tilgjengelig. Etter å ha kjøpt tilgang på en film, vil du ha 48 timer til å begynne å se filmen. Deretter har du 48 timer igjen til å få sett den ferdig. Dette gjelder også hvis du har festivalpass: etter å ha startet en visning, må den fullføres innenfor dette tidsrommet. Digitale filmer har, i likhet med fysiske visninger, begrenset kapasitet. Det betyr at det kan bli utsolgt.

Den digitale plattformen kan sammenliknes med enhver strømmetjeneste, og er svært brukervennlig. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om det tekniske og praktiske ved bruk nærmere festival. Vi i Kosmorama kommer også til å være klare for å ta imot spørsmål knyttet til den digitale plattformen før og under festival. Henvendelser om Kosmorama Digital kan sendes til hei@kosmorama.no.

Hvordan fungerer festivalpass på den digital plattformen?

Dersom du får omgjort ditt festivalpass til digitalt festivalpass eller kjøper digitalt festivalpass, får du tilgang på alle filmene på Kosmorama Digital. De som har digitalt festivalpass har fått en mail hos oss hvor de bes om å registrere en bruker. Etter at det er gjort og du er logget inn med din bruker på plattformen, fjernes all «betalingsmur» og du kan sette i gang med å se festivalfilm.

Festivalpasset kan brukes til å se film i hele perioden den digitale plattformen er åpen – det vil si fra 1. mars til 28. mars. Mens arkivtitlene er mulig å se fra 1. mars, blir årets festivalfilmer tilgjengelig 8. mars og er med noen få unntak tilgjengelig ut perioden. Det betyr at du har god tid til å se film!

Filmene på Kosmorama Digital har begrenset kapasitet. Det betyr at filmene, i likhet med visninger på fysisk festival, kan bli utsolgt. Vi håper derfor at alle med festivalpass derfor ser mest mulig film i selve festivaluka!

Festivalpasset er personlig og innloggingen kan ikke deles mellom flere personer. VIKTIG: Når du har begynt på en film, har du 48 timer på å se den ferdig.

Hvor er underteksten?

På noen filmer kommer teksten automatisk, på andre er det valgfritt. Da kan du se etter [cc]-symbolet nederst i høyre hjørne i avspilleren. Det ligger til høyre for volum-justeringen. Du trykker på [cc] og velger språket. Noen av filmene vil ha norske undertekster, de fleste vil ha engelske.