Medusa Deluxe Medusa Deluxe Medusa Deluxe Medusa Deluxe Medusa Deluxe Medusa Deluxe

Filmtips for festivalhelgen, Vol. 1

Kosmorama Trondheim Internasjonale filmfestival er over halvveis. Er du i villrede og har behov for filmtips nå inn mot helgen? Slapp av. Vi har peilet ut noen filmer som kan være midt i blinken for deg.

Medusa Deluxe

Den britiske filmen Medusa Deluxe er noe så sjeldent som en krimkomedie lagt til en heftig frisørkonkurranse. Det råflotte og løsslupne utarter når en av deltakerne blir funnet drept noe som sår splid i et miljø der hår og frisyrer grenser til besettelse.

I vår programkatalogen står det følgende om filmen:

Kvelden før en prestisjetung hårstylistkonkurranse blir en av deltakerne funnet myrdet. Spekulasjoner og mistanker sprer seg raskt blant konkurrentene, men ingen kan si med sikkerhet hvem som har stått bak udåden. Fasaden kollapser, og bitter rivalisering kommer opp til overflaten. Det ligger an til å bli en kaotisk natt for de involverte. Eksentriske rollefigurer, bisarr humor og en mystisk mordgåte er noen av ingrediensene i dette fornøyelige krimdramaet. Filmen er imponerende fotografert og består av tilsynelatende én sammenhengende tagning.

Funfact: Medusa var jo ifølge gresk mytologi en skjønnhet som ble forvandlet til et monster med slangehår. De som så på henne ble forvandlet til stein. Ikke en helt vanlig kunde med andre ord.

Filmen vises på følgende tidspunkter (alle visningene på Prinsen kinosenter):

Fredag 10/3 kl. 14.00

Søndag 12/3 kl. 21.30

For mer om Medusa Deluxe og billetter

Den siste våren

Den siste våren2

Den siste våren

Amandaprisvinner Ruby Dagnall (også kjent fra tv-serien Skam) i rollen som Vera

Den siste våren handler om Eira som bor i ei lita bygd i Nord-Norge. Hun føler seg i skyggen av storesøstera Vera, som er mer utadvendt og har en større omgangskrets. Men Eira merker at det er noe uforklarlig som skjer med Vera. For å forstå storesøsteras adferd, begynner Eira å lese dagboka hennes. Den avdekker et mørke som lillesøstera ikke vet hvordan hun skal takle. Den siste våren hadde verdenspremiere under den prestisjetunge filmfestivalen i Locarno, hvor den fikk hederlig omtale og vant Juniorjury-prisen. Den siste våren er skrevet, regissert, klippet og produsert av Franciska Eliassen, som er en særegen og spennende stemme i en ny generasjon norske filmskapere. Eliassen har laget en stillferdig og personlig film om mental uhelse og klimaangst, pakket inn på en fargesprakende og original måte. Resultatet er en fabelaktig spillefilmdebut som veksler mellom drøm og virkelighet i Lofotens majestetiske landskap.

PS! Under visningen fredag 10. mars kl. 20.00 er regissør Franciska Eliassen til stede i salen for samtale om filmen.

Øvrige visninger av filmen er:

Lørdag 11/3 kl. 21.00

Søndag 12/3 kl. 17.15

For mer om Den siste våren og billetter

Both sides of the Blade

Both Sidesofthe Blade 2

Both Sides of the Blade

Ekteparet Jean og Sara (Vincent Lindon og Juliette Binoche) dras inn i et fascinerende trekantdrama.

Den anerkjente regissøren Claire Denis regnes blant de største europeiske filmskaperne i vår tid. Nå er hun tilbake med en ny og kritikerrost film. Ekteparet Sara og Jean lever et ganske alminnelig liv i Paris. Når Sara møter en gammel flamme, François, starter forviklingene å tårne seg opp, og hun forviller seg inn i en spiral utenfor hennes kontroll. Stjerneskuespiller og Oscar-vinner Juliette Binoche (fra blant annet Chocolat og Den engelske pasienten) glitrer i sentrum av dette trekantdramaet. Det bunnsolide manuset har Denis skrevet selv, og skuespillerne får maksimalt ut av det.

Filmen vises på følgende tidspunkt:

Lørdag 11/3 kl. 12.00

Søndag 12/3 kl. 15.00

For mer om Both Sides of the Blade og billetter

The Eternal Daughter

The Eternal Daughter1

The Eternal Daughter

Tilda Swinton i rollen som filmmanusforfatter Julie. Swindon spiller forøvrig også Julies mor Rosalind i et gnistrende erkebritisk relasjonsdrama.

For den som vil være med å ta farvel med Kosmorama 2023 er vår avslutningsfilm et must. The Eternal Daughter er en original britisk film om et mor-datter-forhold i form av en spøkelseshistorie. Oscar-vinnende Tilda Swinton spiller intet mindre enn to roller her. Datter Julie, mor Rosalind (begge spilt av Swinton) og den lille hunden Louis reiser sammen til et avsidesliggende hotell som tidligere var et herskapshus i familiens eie. Julie har tatt med seg mora hit for å feire bursdagen hennes mens hun jobber med å skrive en film om forholdet dem imellom. Oppholdet deres blir etter hvert preget av merkelige hendelser og mystiske opplevelser. Den kritikerroste og prisvinnende britiske filmskaperen Joanna Hoggs har skrevet, regissert og produsert en gripende film – et selvbiografisk og evigbritisk relasjonsdrama med lun humor og skummel atmosfære.

Filmen vises på følgende tidspunkt:

Søndag 12/3 kl. 19.00

For mer om The Eternal Daughter og billetter

PS! Før visningen av avslutningsfilmen vil vinnerne av Kosmoramas New Directors Award og publikumspris annonseres.

Aktuelt