And Still I Sing Poster2022 And Still I Sing Poster2022 And Still I Sing Poster2022 And Still I Sing Poster2022 And Still I Sing Poster2022 And Still I Sing Poster2022

Afghansk kvinnekamp med sang som våpen

Fazila Amiri har med And Still I Sing laget en høyaktuell dokumentarfilm om afghanske kvinners kamp for grunnleggende rettigheter. Amiri kommer til Kosmorama og er tilstede når And Still I Sing vises torsdag 9. mars kl. 20.00 i Prinsen 5. Rett etter filmen skal hun ha samtale med Sonia Ahmadi, rådgiver ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU.

And Still I Sing er historien om tre afghanske kvinner som kjemper for sine rettigheter med musikk som våpen. Popstjernen og aktivisten Aryana Sayeed er mentor for to unge og håpefulle sangtalenter: Zahra Elham og Sadiqa Madadgar. Begge kjemper om å bli den første kvinnelige vinneren av den TV-sendte sangkonkurransen Afghan Star. Livene deres blir derimot gradvis vanskeligere når Taliban er på vei til å gjenerobre makten i landet. Denne dokumentarfilmen beskriver det enorme motet som kreves for å stå i bresjen for samfunnsendringer som fremtredende kvinne i Afghanistan.

Filmregissør Fazila Amiri har laget et varmt portrett av disse kvinnene der kampen for grunnleggende rettigheter ofte er en kamp for eget liv. Men dette er også en kamp om solidaritet og håp, og historiene som skildres fortjener vår alles oppmerksomhet. Regissøren Fazila Amiri er gjest på Kosmorama. Hun vil delta i en samtale med Sonia Ahmadi, leder og grunnlegger for norsk-afghanske Kvinner for Endring umiddelbart etter visningen torsdag 9.mars.

Visningene er et samarbeid mellom Kosmorama og Human internasjonale dokumentarfilmfestival i Oslo og støttes av Fritt Ord. Litteraturhuset i Trondheim er medarrangør på visningen 9. mars.

Aktuelt