And Still I Sing1 And Still I Sing1 And Still I Sing1 And Still I Sing1

AND STILL I SING

  • 90 min
  • Afghanistan, Canada
  • Musikkfilm
  • 3 Visninger
And Still I Sing2
And Still I Sing1
And Still I Sing2
And Still I Sing3

Dette er historien om tre afghanske kvinner som tar opp kampen for sine rettigheter med musikk som våpen. Popstjernen og aktivisten Aryana Sayeed er mentor for to unge og håpefulle sangtalenter: Zahra Elham og Sadiqa Madadgar. Samtidig som begge deltar i det populære TV-programmet Afghan Star, blir livene deres gradvis vanskeligere når Taliban styrker sin posisjon.

Les mer

Kort tid etter at filmen ble spilt inn tok Taliban over makten, og Afghanistan er i dag igjen blitt et totalitært samfunn med lite kontakt med omverdenen. Nå lever de tre kvinnene i eksil ulike steder i verden, men de fortsetter kampen for demokrati og kvinners rettigheter i hjemlandet. Gjennom musikken er de med på å gi det afghanske folk en sterkere stemme.

Filmregissør Fazila Amiri har laget et varmt dokumentarportrett, der vi blir kjent med hvordan det er å være kvinne i et land vi sjeldent ser fra innsiden.

Visningene er støttet av Fritt Ord.

Visninger

Onsdag 08. mars 16.00 16.00
Utsolgt
Torsdag 09. mars 20.00 20.00
Kjøp billett
Søndag 12. mars 12.00 12.00
Kjøp billett

Ekstra

Fazila Amiri er gjest på visningen torsdag 9. mars. Umiddelbart etter filmen deltar Amiri i samtale med Sonia Ahmadi, rådgiver for Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU og grunnlegger av Norsk-Afghanske Kvinner for Endring.

Informasjon

Originaltittel AND STILL I SING
Regissør Fazila Amiri
År 2022
Lengde 90 min
Land Afghanistan, Canada
Språk Persisk
Tekst Engelsk

Filmen er en del av programserien

Musikkfilm