UTSOLGT: Stumfilmkonsert // Faust i Nidarosdomen

  • Nidarosdomen
  • 05. mars 18:00 20:00
Arrangement 16 9 Faust

Opplev denne kjente filmklassikeren Faust (1926) på stort filmlerret i Nidarosdomen, mens den tyske organisten Wolfgang Seifen improviserer på Nidarosdomens majestetiske Steinmeyerorgel.

Med storslått scenografi, fantasifulle spesialeffekter og bemerkelsesverdig bruk av kontraster, er Faust et visuelt mesterverk. Den regnes blant de viktigste og mest banebrytende stumfilmene som ble laget. Kombinert med mektige orgeltoner i Nidarosdomen kan dette bli en filmopplevelse du sent vil glemme!

Om filmen
Legenden om Johann Faust har blitt fortalt i ulike varianter – mest kjent er kanskje J.W. Goethes episke drama og denne imponerende filmen av F.W. Murnau.I åpningsscenen inngår demonen Mefisto et veddemål med en erkeengel: Dersom han kan svekke den gamle alkymisten Faust sin sjel og ødelegge alt som er guddommelig i ham, vil Djevelen få herredømme over Jorden. Mefisto sprer sine mørke vinger over byen der Faust bor og kaster en dødelig pest ned til innbyggerne. For å få slutt på pesten, signerer Faust en kontrakt med Mefisto som får skjebnesvangre konsekvenser.

En film fra samlingene til Friedrich-Wilhelm-Murnau-Stiftung (www.murnau-stiftung.de) i Wiesbaden.

Om arrangementet
Vi gjentar suksessen fra i forrige festival. Og denne gangen med enda større lerret!

Dørene åpner kl. 17:30.
Filmen starter kl. 18:00.

Kle deg godt og varmt - velkommen til en filmopplevelse av de sjeldne! Se mindre